Отидете към основна версия

3 112 35

Лудогорец разби ЦСКА Москва за едно полувреме

  • лудогорец-
  • цска москва-
  • лукоки-
  • обрат-
  • кешеру-
  • вандерсон-
  • лига европа-
  • дузпа

Московчани поведоха с 0:1, но българският шампион размаза "армейците" и отбеляза 5 гола през втората част

Снимка: БГНЕС

Лудогорец записа велика победа с 5:1 над ЦСКА Москва в Разград в първи мач от груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" изнесоха най-силния си мач в евротурнирите от години насам и разбиха един от фаворитите в групата след невероятно второ полувреме и попадения на Вандерсон, Лукоки и хеттрик на Клаудиу Кешеру.

Шампионът на България можеше да поведе още в 5-ата минута, когато удар на Джоди Лукоки по диагонала срещна гредата, а добавката на Вандерсон излезе малко встрани.

В 11-ата минута ЦСКА поведе с единственото си положение за цялото първо полувреме. При центриране на Влашич от фаул Игор Дивеев скочи най-високо и с глава стреля неспасяемо за 1:0 за гостите.

Лудогорец веднага реагира, но при изстрел на Марселиньо първо Акинфеев се намеси, а после топката срещна и гредата.

Малко по-късно вратарят направи още едно спасяване при шут на Кешеру, а до почивката Лудогорец организира още няколко добри атаки, но без успех.

Българския тим започна ударно и след подновяването на играта и нанесе голям удар само за няколко минути. В 47-ата минута Вандерсон се възползва от изчистена извън пеналта топка, шутира силно и този път Акинфеев не успя да се намеси добре - топката мина през ръцете му за 1:1.

След 120 секунди чудесно прострелно центриране на Недялков отляво намери връхлитащия Джоди Лукоки, който от движение завърши за 2:1.

В 52-ата минута дойде и звездният миг на Клаудиу Кешеру. Вандерсон центрира и румънският нападател отбеляза гол шедьовър от воле с левия крак в далечния ъгъл за 3:1.

В 69-ата минута Кешеру отново изригна и засече центриране по земя на Недялков за втория си гол в мача.

В 72-ата минута Марселиньо нахлу в наказателното поле и беше спънат от Акинфеев. От отсъдената дузпа Кешеру оформи хеттрика си. В края Вандерсон опита да отбележи още веднъж, но Акинфеев спаси.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Кешерю е номер едно в Лига Европа

    Авторът на хеттрик за победата с 5:1 на Лудогорец над ЦСКА Москва Клаудиу Кашерю беше избран за номер 1 на изминалия първи кръг в Лига Европа. Румъ ...
    20.09.2019
    1 540
    3
  • В Русия: ЦСКА Москва е срам!

    Руските медии реагираха мощно на обрата, който сътвори българския шампион Лудогорец срещу ЦСКА (Москва) в първата среща от груповата фаза на Лига Евро ...
    20.09.2019
    3 285
    10
  • Треньорът на ЦСКА Москва: Не е страшно!

    Треньорът на ЦСКА (Москва) Виктор Гончаренко призова да не се правят трагедии след загубата с 1:5 от Лудогорец в Разград. Московчани водеха с 1:0 в кр ...
    20.09.2019
    1 787
    3
  • Генчев: Сигурен бях, че ще победим

    Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев похвали футболистите си след впечатляващия обрат над ЦСКА (Москва). "Орлите" спечелиха първата си ср ...
    20.09.2019
    1 271
    1