Отидете към основна версия

3 736 7

Заблуда в боксовия съюз - починалият ни боксьор ползвал чужди документи

  • бокс-
  • боксьор-
  • исус величков-
  • борис станчев

Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития

От Българския професионален боксов съюз излязоха със становище по темата около починалия български боксьор на ринга в Шкодра, Албания. Както вече стана ясно, първоначално беше съобщено, че загиналият е Исус Величков, а малко по-късно излезе информация, че не е той, а Борис Станчев.

Ето и писмото на БПБС:

Във връзка с трагичния инцидент и последвалата смърт на български боксьор на професионално боксово събитие в Шкодра, Албания, на 21 Септември 2019г., Български Професионален Боксов Съюз още веднъж изказва своите съболезнования на близките на боксьора.

Българският състезател Исус Розев Величков е регистриран в Професионалния Боксов Съюз с номер на лиценз 58. Регистриран е с лична карта и лични данни на това лице. В това число е пътувал с документи на това лице.

От няколко източника постъпи информация, че лицето, участвало в събитието с трагичен край, е Борис Александров Станчев. Към момента Българският Професионален Боксов Съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития. Изясняват се причините и обстоятелствата относно вкарването в заблуждение на Българския Професионален Боксов Съюз и официалните органи.

Веднага щом получи необходимата информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи официално становище за случилото се.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини