Отидете към основна версия

9 501 10

Китайка почти обезобрази съперничка в епична битка за титлата на UFC 248 (ВИДЕО)

  • уейли жан-
  • йоана йеджейчик-
  • ufc-
  • мма

Уейли Жан защити успешно титлата си в категория "сламка" в изключително зрелищна, брутална и равностойна битка

Първата в историята на UFC китайска шампионка Уейли Жан (21-1 MMA, 5-0 UFC) защити успешно титлата си в категория "сламка" в изключително зрелищна, брутална и равностойна битка на UFC 248 срещу знаменитата Йоана Йеджейчик (16-4 MMA, 10-4 UFC). Разделеното съдийско решение (48-47, 48-47, 47-48) отиде в полза на азиатката, която имаше видими поражения по лицето си, но почти обезобрази полякинята, чието чело бе сериозно подуто, а носът - счупен.

Това е невероятна победа във визитката на китайката, която дебютира в промоцията през август 2018 година, а общо записа вече 21-ва поредна победа. Йеджейчик бе спечелила колана в дивизията в едва третия си двубой и я защити пет пъти, но сега не можа да стане първата, успешно възвърнала се на трона при дамите.

Жан за първи път участваше в шампионски рунд, като двете го започнаха с размени на висока скорост. Комбинациите, които ползваха, бяха огледални и често се самонеутрализираха. Уейли имаше сериозна успеваемост с няколко леви крошета и това доведе до още по-сериозно подуване на челото на полякинята. Йоана пласира хубава комбинация на леви прави в тялото и главата, след което и ляв хайкик, като не спираше отличното си движение. Мощен десен прав на шампионката ѝ донесе позитиви, но Йоана не забавяше в нито един момент и също имаше успеваемост с юмруците си. Полякинята вкара хубав ляв лакът и влезе в клинч, а двете прекараха оставащата минута от рунда в така познатите впечатляващи размени в стойка.

Двете дори се прегърнаха преди началото на последния рунд под аплодисментите на публиката. Уейли вкара две поредни леви крошета и счупи носа на опонентката, но и тя не спираше да пробва комбинации. Китайката ставаше все по-прецизна с левите крошета, като изглеждаше по-свежата от двете в последните минути. Йоана пласираше кикове, за да разнообразява ударите си, макар Жан да контрираше с тежки крошета. Десен лакът с въртеливо движение на Йеджейчик бе последният удар в битката, след което феновете аплодираха на крака двете за невероятното зрелище.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.

Свързани новини