Отидете към основна версия

2 842 31

Ясен Петров пое отговорност за провала на България срещу Швейцария

  • ясен петров-
  • българия-
  • швейцария-
  • катар 2022

Националният селекционер отново застана зад своите избраници

Снимка: БГНЕС

България претърпя ново тежко поражение в световните квалификации, като този път страната ни загуби от Швейцария с 0:4. Селекционерът Ясен Петров отново реши да поеме цялата отговорност, като защити избраниците си.

Нищо не ни се получи тази вечер. Абсолютно нищо. Отборът на Швейцария игра много силно, особено Шакири и футболистите им по десния фланг, които ни създадоха много проблеми. Не бяхме подредени правилно и когато губи един отбор, вина за това има треньора. Така, че аз поемам цялата отговорност за загубата. За жалост завършихме годината с неприятно поражение. На този етап нямам обяснение защо рухнахме през второто полувреме. Никога няма да кажа лоша дума за футболистите, основно треньорът поема вината. Може би не уцелих точния състав, който да отговори на агресивната игра на швейцарците. Причините за загубата са много, ще ги анализираме“, сподели Петров пред БНТ.

Междувременно част от играчите му също поеха своята отговорност, но си дадоха по-скоро положителна оценка на представянето през календарната година. Момчил Цветанов бе един от тези хора, виждайки сериозен прогрес в изявите на „трикольорите“, въпреки факта, че през 2021 г. отборът има две победи срещу Литва и Грузия, четири равенства със Северна Ирландия, Словакия, Италия и Украйна и шест загуби от Швейцария на два пъти, Италия, Русия, Франция и Литва.

Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 14 гласа.

Свързани новини