Отидете към основна версия

3 170 7

Невиждан гаф на УЕФА: Теглят жребия за Шампионската лига наново!

  • шампионска лига-
  • уефа

Техническа грешка обърка жребия за 1/8-финалите

Снимка: УЕФА

УЕФА допусна невиждан до момента гаф по време на жребия за 1/8-финалите в Шампионската лига днес, а в резултат от Федерацията обявиха, че ще теглят наново отборите, за да бъде поправено стореното.

По време на редовния жребий в една урна бяха поставени отборите на Манчестър Юнайтед и Виляреал, въпреки че двата клуба бяха в една група и завършиха съответно на първо и второ място. Това доведе до втора грешка, като поставиха заедно Ливърпул и Атлетико Мадрид, въпреки че и тези два тима бяха в една група.

Последва много сериозен отзвук от мейнстрийл медиите по света, а социалните мрежи за минути се изпълниха с коментари по този повод.

Първоначално жребият определи следните двойки:

Бенфика - Реал Мадрид Виляреал - Манчестър Сити Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен Ред Бул Залцбург - Ливърпул Интер - Аякс Спортинг Лисабон - Ювентус Челси - Лил ПСЖ - Манчестър Юнайтед

Това обаче ще бъде променени, като се очаква в близките минути да се проведе нов жребий, в който да се приложат нужните правила и ограничения. А те са именно, че два отбора от една група не могат да бъдат в обща урна или да се изправят помежду си. И два отбора от една държава също така не могат да са съперници на 1/8-финалите.

Днес от 16:00 часа българско време ще бъде теглен наново жребия за елиминационната фаза в Шампионската лига.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини