Отидете към основна версия

18 049 28

Боксова легенда за Тайсън Фюри: По мое време щяха да го схрускат за вечеря

  • тайсън фюри-
  • франк бруно

„Истинския британец“ смята, че боксът се е променил много през последните десетилетия

Снимка: БГНЕС

Тайсън Фюри е определян от мнозина за един от най-великите боксьори на всички времена, след като опази непобедимия си статут след битките с Владимир Кличко, Дионтей Уайлдър и Дерек Чисора, но боксовата легенда Франк Бруно не е убеден, че изобщо има място за подобна квалификация.

Той осъзнава дълбоко в сърцето си, че, ако се боксираше по мое време, щяха да го схрускат за вечеря. Не искам да проявявам неуважение към него, но говорим за директната ера. Той живее на различен облак от този, в който бях аз“, каза „Истинския британец“ в отговор на въпроса за великия статут на „Циганския крал“ пред DAZN.

Фюри вече има 32 мача зад гърба си, като сред тях има едно-единствено равенство. Останалите мачове са му победи, а 22 от тях са с нокаут.

Бруно пък е един от великите бойци през 80-те и 90-те години на миналия век. Той е първият боец, пратил Майк Тайсън в нокдаун по време на битката им за безспорната титла през 1989 г. 4 години по-късно се боксира с Ленък Люис за поясите, но и в двата от общо три опита не успява да спечели шампионски пояс. Въпреки това той приключва кариерата си със златен медал от Националния шампионат на Англия през 1980 г., както и актив от 45 мача, 40 победи (38 с нокаут) и само 5 загуби.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 29 гласа.

Свързани новини