Отидете към основна версия

5 064 110

Великият Рафаел Надал спечели Аустрелиън Оупън по невероятен начин и влезе в историята!

  • рафаел надал-
  • даниил медведев-
  • аустрелиън оупън-
  • финал-
  • 21-ва титла от големия шлем-
  • големия шлем

Матадора от Манакор губеше с 0:2 сета от Даниил Медведев във финалния мач на Откритото първенство на Австралия, но успя да обърне развоя на епичния двубой помежду им

Снимка: EPA/БГНЕС

В над петчасов класен и интензивен тенис мач Рафаел Надал спечели рекордната 21-вата си титла Големия шлем след епохален петчасов двубой с руснака Даниил Медведев! Испанецът върна изоставане от два сета и спечели с 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5, за да да стане първият тенисист в историята, който печели 21 Мейджър титли – с една повече от големите си съперници Роджър Федерер и Новак Джокович.

Това е втора титла за Надал в Австралия, след като спечели надпреварата и през сезон 2009 (на финала победи Роджър Федерер в 5 сета). Така испанецът има поне по 2 титли от всеки един от турнирите от Големия шлем, постижение, с което може да се похвали и Новак Джокович.

Медведев определено има за какво да съжалява днес, отбелязват от tennis24.bg. Руснакът започна изключително силно финала и спечели първите два сета, доближавайки се само на сет от втора Мейджър титла след тази от US Open от края на миналия сезон. Надал обаче отказа да се предаде и след 4 загубени финала в Мелбърн (два от Джокович и по един от Стан Вавринка и Федерер), отново намери начин да вдигне трофея, осъществявайки един от най-паметните обрати във финали в Шлема изобщо.

Испанецът започва годината по фантастичен начин, след като в навечерието на Аустрелиън Оупън спечели и титлата от подгряващия турнир в Мелбърн.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.

Свързани новини