Отидете към основна версия

1 900 11

Един от най-великите спортисти на всички времена сложи край на забележителната си кариера

  • том брейди-
  • американски футбол

Американският футбол никога няма да бъде същият без него

Снимка: БГНЕС

Американският футбол може и да не се радва на особена популярност по нашите ширини, но това в никакъв случай не омаловажава успехите на живата легенда Том Брейди, който реши да сложи край на кариерата си. Новината бе потвърдена официално от Националната футболна лига (NFL).

44-годишният куотърбек прекара 22 години на голямата сцена, като в този период спечели на 7 пъти Супер бол (бел. ред.: Турнирът е еквивалент на европейската Шампионска лига по футбол).

Кариерата ми беше толкова вълнуващо пътешествие, надхвърлящо въображението ми с всичките възходи и падения. Докато продължава, човек просто не мисли, за какъвто и да е вид оттегляне“, каза Брейди, цитиран от BBC.

Невероятният атлет има няколко знакови точки в кариерата си, сред които е обратът от 2017 г. срещу Атланта Фалкънс от 28:3 с екипа на Ню Ингланд Пейтриътс, както и перфектният сезон от 2007 г. с „патриотите“, когато бяха постигнати 16:0 победи.

Последният отбор в кариерата му е Тампа Бей Баканиърс, където отново изигра основна роля във втората в историята титла от Супер бол.

Том Брейди е автор и на редица рекорди в американския футбол, но най-впечатляващият сред тях е успеваемостта при пасовете му от внушителните 97,6%.

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.

Свързани новини