Отидете към основна версия

1 015 2

UFC ни припомни дните, в които нямаше категории и битките се провеждаха с голи ръце (ВИДЕО)

  • ufc

Лентата се завъртя назад чак до 7 април 1995 г.

Снимка: Shutterstock

Ultimate Fighting Championship (UFC) днес може и да е най-голямата верига за смесени бойни изкуства в света, но в средата на 90-те години бе едно от забранените шоута, които се провеждаха на територията на едва няколко от американските щати. Причините за това са много, а част от тях включват липсата на почти всякакви правила в октагона. Организацията реши да ни припомни онези неособено славни, но несъмнено зрелищни времена, когато бойците влизаха в сблъсъци извън всякакви категории и дори с голи ръце.

На 7 април 1995 г. една от най-странните битки е тази между Джон Хес и Анди Андерсън. Не се притеснявайте, ако никога преди не сте чували за тях, защото те далеч не са известни с майсторството си в една или друга бойна дисциплина. Те са просто двама мъже с огромна агресия в сърцата си, които имат нужда да извадят на показ.

Хес по онова време тежи над 110 кг., а ръстът му е 201 см., което го превръща в истински великан спрямо 170-те см. и непотвърдено тегло на Андерсън.

Двубоят им продължава само 83 секунди, в които липсата на всякаква техника превръща срещата в една от класическите улични битки, заснети на камера.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини