Отидете към основна версия

7 641 14

Инструкторката Сюзън Георгиева се изложи с тренировка за дупе (ВИДЕО)

  • сюзън георгиева-
  • фитнес

Половината упражнения са специфични за бедрените мускули

Фитнес инструкторката Сюзън Георгиева досега попадаше в спортната ни секция с добри съвети и някои интересни кадри към отличната ѝ фигура. Последното ѝ видео в Instagram обаче по-скоро компрометира статута ѝ на спортист с богат опит в залата.

Георгиева демонстрира „тренировка за дупе“, като съветва своите последователи да правят по 4 серии от всяка упражнение с по 20 повторения. Дотук нищо смущаващо, докато не обърнахме внимание на въпросните упражнения.

Първото е с ластик около глезените, докато дамата е легнала по лице на земята. Краката ѝ са леко повдигнати нагоре, а движението е срещуположно на всеки крак. Дупето тук обаче се натоварва минимално, а акцентът е по-скоро върху външната част на бедрата. Алтернативата, която ние предлагаме тук за целенасочено натоварване на глутеусите, е следната. Легнете върху високо кубче по очи, а с краката стиснете топка, докато тазът ви е подпрян на ръба. Спускайте кълбото почти до земята и след това го повдигайте вертикално без да свивате колене. Така движението ще идва от тазобедрените стави и то с минимално натоварване върху кръста.

Следващото упражнение на Сюзън е нещо подобно на горното ни предложение, но единственият гарантиран резултат би бил болката в гръбначния стълб от неестественото движение. Далеч по-добра алтернатива би била смитмашината. Заставате на колене с гръб към нея и след това редувате краката си, за да избутвате лоста нагоре.

Третото упражнение изглежда малко по-приемливо, макар да няма смисъл лягането на земята. Омотайте ластика около фиксиран лост, сложете другия край около глезена си и просто бутайте назад, докато сте в удобна изправена позиция.

Последното предложение на Сюзън Георгиева може би има най-малко общо с тренировката за дупе. Тя е в разкрачена и приведена поза, като разтваря ластика с крачка вляво и вдясно. Тук отново фокусът е почти изцяло върху външната част на бедрата. Упражнението е страхотно, но за съвсем различна част от краката. Предлагаме ви вместо това да си сложите тежести за глезени, да се подпрете с ръце на стената и да започнете със задни ритници, като задържате за секунда в най-високата точка.

Това, уважаеми читателю, е рискът с инфлуенсърите. Популярността им често е подвеждаща, особено когато дават съвети на тема фитнес.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Свързани новини