29 Юли, 2022 19:19 7 640 14

Инструкторката Сюзън Георгиева се изложи с тренировка за дупе (ВИДЕО)

  • сюзън георгиева-
  • фитнес

Половината упражнения са специфични за бедрените мускули

Фитнес инструкторката Сюзън Георгиева досега попадаше в спортната ни секция с добри съвети и някои интересни кадри към отличната ѝ фигура. Последното ѝ видео в Instagram обаче по-скоро компрометира статута ѝ на спортист с богат опит в залата.

Георгиева демонстрира „тренировка за дупе“, като съветва своите последователи да правят по 4 серии от всяка упражнение с по 20 повторения. Дотук нищо смущаващо, докато не обърнахме внимание на въпросните упражнения.

Първото е с ластик около глезените, докато дамата е легнала по лице на земята. Краката ѝ са леко повдигнати нагоре, а движението е срещуположно на всеки крак. Дупето тук обаче се натоварва минимално, а акцентът е по-скоро върху външната част на бедрата. Алтернативата, която ние предлагаме тук за целенасочено натоварване на глутеусите, е следната. Легнете върху високо кубче по очи, а с краката стиснете топка, докато тазът ви е подпрян на ръба. Спускайте кълбото почти до земята и след това го повдигайте вертикално без да свивате колене. Така движението ще идва от тазобедрените стави и то с минимално натоварване върху кръста.

Следващото упражнение на Сюзън е нещо подобно на горното ни предложение, но единственият гарантиран резултат би бил болката в гръбначния стълб от неестественото движение. Далеч по-добра алтернатива би била смитмашината. Заставате на колене с гръб към нея и след това редувате краката си, за да избутвате лоста нагоре.

Третото упражнение изглежда малко по-приемливо, макар да няма смисъл лягането на земята. Омотайте ластика около фиксиран лост, сложете другия край около глезена си и просто бутайте назад, докато сте в удобна изправена позиция.

Последното предложение на Сюзън Георгиева може би има най-малко общо с тренировката за дупе. Тя е в разкрачена и приведена поза, като разтваря ластика с крачка вляво и вдясно. Тук отново фокусът е почти изцяло върху външната част на бедрата. Упражнението е страхотно, но за съвсем различна част от краката. Предлагаме ви вместо това да си сложите тежести за глезени, да се подпрете с ръце на стената и да започнете със задни ритници, като задържате за секунда в най-високата точка.

Това, уважаеми читателю, е рискът с инфлуенсърите. Популярността им често е подвеждаща, особено когато дават съвети на тема фитнес.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турлак

    18 2 Отговор
    Целиоо вътре, с вуната

    Коментиран от #6

  • 2 Майкъл Чубриков

    9 0 Отговор
    Даам
  • 3 пьешу

    20 0 Отговор
    "Сюзън Георгиева"
    колко мило, колко родно!
  • 4 Хихихи

    12 0 Отговор
    То затова дупето й е закръглено на тая
  • 5 Това

    7 2 Отговор
    Е писано от идиот. Упражненията са с ластик. Не са най великите, но са по добри от Смит машина. Който тренира успешно с години, просто знае как да бяга от великите машини. Само контузии, неестествено и ограничено движение. Особено при клек на Смит машина.
  • 6 Дзверо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Турлак":

    Евала брат!
  • 7 Дани Петканов

    8 2 Отговор
    Голяма излагация. Да дойде, аз ще й го тренирам. Няма да може да седне после

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Това не е дупе

    7 2 Отговор
    А дирник
  • 10 ..........

    5 1 Отговор
    Абе дайте някое клипче как Нинова тренира за дупе.
  • 11 Шнорхел

    2 1 Отговор
    Не знам какви са упражненията, ама бих й разпорил четирибуквието от проникване!
  • 12 смок

    2 0 Отговор
    Фитнес инструкторката Сюзън Георгиева е с много "българско" име.
  • 13 глоги

    2 0 Отговор
    "уважаеми читателю" НЯМА НУЖДА ОТ ТИЯ УПРАЖНЕНИЯ. За "уважаемите читателки" може би.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.