Отидете към основна версия

1 396 9

Мексико записа славна страница в историята си след триумф над България

  • българия-
  • мексико-
  • световно първенство

Националите ни се прибират безславно от Световното първенство

Снимка: БГНЕС

България инкасира загуба с 3:2 от Мексико в последния мач от груповата фаза на Световното първенство по волейбол, като така „ацтеките“ написаха нова славна страница в историята си.

Срещата започна така, сякаш „лъвовете“ ще се борят за заветното трето място, което да им даде правото на участие в елиминациите в турнира, като дори поведоха с 1:8 и затвориха гейма при 20:25.

Втората част обаче бе далеч по-оспорвана и мексиканците успяха да наложат своето темпо в средата на гейма, за да възстановят равенството с 25:20.

Тенденцията продължи и в третия гейм, който завърши 25:23, а в четвъртата част българите наваксаха изоставане с цели 4 точки, за да пратят двубоя в тайбрек след 23:25.

Победата за „трикольорите“ бе на една ръка разстояние, но волейболистите ни пропиляха 3 поредни мачбола, за да се озоват на страната на губещите с 18:16.

Мексико бе отявлен аутсайдер в тази среща, защото отборът постигна една от редките си победи на Мондиала. България пък може и да е рекордьор по участия, но тази вечер в Катовице едва ли бихме искали да се помни прекалено дълго от волейболистите ни.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.

Свързани новини