Last news in Fakti

30 Август, 2022 20:59 1 395 9

Мексико записа славна страница в историята си след триумф над България

  • българия-
  • мексико-
  • световно първенство

Националите ни се прибират безславно от Световното първенство

Мексико записа славна страница в историята си след триумф над България - 1
Снимка: БГНЕС

България инкасира загуба с 3:2 от Мексико в последния мач от груповата фаза на Световното първенство по волейбол, като така „ацтеките“ написаха нова славна страница в историята си.

Срещата започна така, сякаш „лъвовете“ ще се борят за заветното трето място, което да им даде правото на участие в елиминациите в турнира, като дори поведоха с 1:8 и затвориха гейма при 20:25.

Втората част обаче бе далеч по-оспорвана и мексиканците успяха да наложат своето темпо в средата на гейма, за да възстановят равенството с 25:20.

Тенденцията продължи и в третия гейм, който завърши 25:23, а в четвъртата част българите наваксаха изоставане с цели 4 точки, за да пратят двубоя в тайбрек след 23:25.

Победата за „трикольорите“ бе на една ръка разстояние, но волейболистите ни пропиляха 3 поредни мачбола, за да се озоват на страната на губещите с 18:16.

Мексико бе отявлен аутсайдер в тази среща, защото отборът постигна една от редките си победи на Мондиала. България пък може и да е рекордьор по участия, но тази вечер в Катовице едва ли бихме искали да се помни прекалено дълго от волейболистите ни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 1 Отговор
    Мексиканчета по метър и половина ни пребиха от бой.ха ха ха
  • 2 Ахахах

    9 1 Отговор
    казах ви, не гледам по канал1 мача и ги размазват.
  • 3 Срам и позор

    22 0 Отговор
    Всичйо опира до треньор. От времето на Мартин Стоев с малко изключение Пламен Константинов, ние свестен треньор нямаме. Една от малкото гордости в спорта бе волейбола, сега ме е срам. Да паднем от такосите.
  • 4 Данчо Лазаров

    18 0 Отговор
    Честито на Любо Ганев и Владо Николов!
  • 5 Аустрия

    9 0 Отговор
    Просто трябва да се примирим, че поемаме по пътя на Нидерландия/Холандия тогава/...и те биеха и после се оттеглиха, уж за малко, а то стана цяла вечност. Та така, това все пак е само една играз, да сме живи и здрави!

    Коментиран от #6

  • 6 Данчо Лазаров

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Аустрия":

    В момента Нидерландия са много добър отбор и продължават на световното. Имаме не лоши състезатели, но ръководството на федерацията са зле. Треньорът е послушен...Защо при подрастващите с други доказани треньори, резултати има?
  • 7 Тарикат

    10 1 Отговор
    Любо Ганев затрива волейбола.
  • 8 Посрамиха ни....

    7 0 Отговор
    .....
  • 9 Мексиканците

    10 0 Отговор
    са гола вода и слаб отбор, а за нашия състав - нямам думи...