Отидете към основна версия

1 801 14

Локо (Пд) измъкна реми от Левски на „Герена“

  • локо пловдив-
  • левски-
  • герена-
  • реми-
  • футбол

Така "сините" не спечелиха в трети пореден кръг

Левски и Локомотив (Пловдив) завършиха 1:1 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Така "сините" не спечелиха в трети пореден кръг, а "смърфовете" измъкнаха точка от "Герена".

Двубоят започна с много битка в центъра на терена и без голови положения. В 14-ата минута Преслав Боруков се опита да намери свой съотборник с пас от аутлинията, но вратарят на домакините Пламен Андреев следеше внимателно ситуацията и успя да изпревари Бабакар Дион. Четири минути по-късно Левски поведе след центриране на Филип Кръстев от пряк свободен удар и асистенция с глава на Хосе Кордоба към Ивелин Попов, който изпревари бранителите и от непосредствена близост не пропусна за 1:0.

Малко след попадението гостите можеха да възстановят равенството. При центриране от корнер Матеус Силва стреля с глава, но от тялото на Сонко Сунберг топката излезе в нов корнер. В 23-тата Георги Миланов шутира от границата на наказателното поле, но неточно, а три минути след това и Краев пробва късмета си по земя, но и той не намери целта, предава blitz.bg/sport .

В 39-ата минута Уелтън центрира в наказателното поле на гостите, където Филип Кръстев отправи удар с глава и вратарят Динко Хоркаш спаси. Две минути след това Роналдо излезе сам срещу вратаря и този път Хоркаш отново се намеси решително, избивайки с крак в корнер. След центриране от него Хосе Кордоба нанесе удар с глава и топката тупна, а Хоркаш направи ново страхотно спасяване.

Три минути след почивката Уелтън проби и пусна успоредно на голлинията подаване, но Роналдо обаче се размина с топката. "Сините" продължаваха да имат инициативата и в 64-ата минута Цунами набра скорост по левия фланг и намери Уелтън в наказателното поле. Крилото овладя и стреля от въздуха, но над напречната греда. Четири минути след това Филип Кръстев се пребори за топката пред наказателното поле и изведе Роналдо, чийто диагонален изстрел премина покрай левия страничен стълб, но имаше и засада.

В 76-ата минута гостите наказаха многото пропуски на „сините“. Матеус Силва получи огромно свободно пространство на десния фланг и намери в наказателното поле включилия се на скорост Джовани, а резервата шутира от движение и изравни за 1:1. Вратарят Пламен Андреев не успя да отрази силния удар, въпреки че топката бе в обсега му. Три минути след гола Уелтън намери отлично Роналдо, който от страхотна позиция стори по-трудното и не вкара гол.

Мачове от 15-ия кръг на efbet Лига:

Арда (Кърджали) - Локомотив 1929 (София) - 2:2
Спартак (Вн) - Черно море 0:0
Славия - ЦСКА 1948 1:1
Левски - Локо (Пд) 1:1

В неделя:
Ботев (Враца) - ЦСКА-София
Лудогорец - Ботев (Пд)

В понеделник:
Пирин (Бл) - Септември
Хебър - Берое

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини