Last news in Fakti

22 Октомври, 2022 22:12 1 792 14

Локо (Пд) измъкна реми от Левски на „Герена“

  • локо пловдив-
  • левски-
  • герена-
  • реми-
  • футбол

Така "сините" не спечелиха в трети пореден кръг

Левски и Локомотив (Пловдив) завършиха 1:1 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Така "сините" не спечелиха в трети пореден кръг, а "смърфовете" измъкнаха точка от "Герена".

Двубоят започна с много битка в центъра на терена и без голови положения. В 14-ата минута Преслав Боруков се опита да намери свой съотборник с пас от аутлинията, но вратарят на домакините Пламен Андреев следеше внимателно ситуацията и успя да изпревари Бабакар Дион. Четири минути по-късно Левски поведе след центриране на Филип Кръстев от пряк свободен удар и асистенция с глава на Хосе Кордоба към Ивелин Попов, който изпревари бранителите и от непосредствена близост не пропусна за 1:0.

Малко след попадението гостите можеха да възстановят равенството. При центриране от корнер Матеус Силва стреля с глава, но от тялото на Сонко Сунберг топката излезе в нов корнер. В 23-тата Георги Миланов шутира от границата на наказателното поле, но неточно, а три минути след това и Краев пробва късмета си по земя, но и той не намери целта, предава blitz.bg/sport .

В 39-ата минута Уелтън центрира в наказателното поле на гостите, където Филип Кръстев отправи удар с глава и вратарят Динко Хоркаш спаси. Две минути след това Роналдо излезе сам срещу вратаря и този път Хоркаш отново се намеси решително, избивайки с крак в корнер. След центриране от него Хосе Кордоба нанесе удар с глава и топката тупна, а Хоркаш направи ново страхотно спасяване.

Три минути след почивката Уелтън проби и пусна успоредно на голлинията подаване, но Роналдо обаче се размина с топката. "Сините" продължаваха да имат инициативата и в 64-ата минута Цунами набра скорост по левия фланг и намери Уелтън в наказателното поле. Крилото овладя и стреля от въздуха, но над напречната греда. Четири минути след това Филип Кръстев се пребори за топката пред наказателното поле и изведе Роналдо, чийто диагонален изстрел премина покрай левия страничен стълб, но имаше и засада.

В 76-ата минута гостите наказаха многото пропуски на „сините“. Матеус Силва получи огромно свободно пространство на десния фланг и намери в наказателното поле включилия се на скорост Джовани, а резервата шутира от движение и изравни за 1:1. Вратарят Пламен Андреев не успя да отрази силния удар, въпреки че топката бе в обсега му. Три минути след гола Уелтън намери отлично Роналдо, който от страхотна позиция стори по-трудното и не вкара гол.

Мачове от 15-ия кръг на efbet Лига:

Арда (Кърджали) - Локомотив 1929 (София) - 2:2
Спартак (Вн) - Черно море 0:0
Славия - ЦСКА 1948 1:1
Левски - Локо (Пд) 1:1

В неделя:
Ботев (Враца) - ЦСКА-София
Лудогорец - Ботев (Пд)

В понеделник:
Пирин (Бл) - Септември
Хебър - Берое


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    22 6 Отговор
    Новият девиз аз съм Левски и станал на трески.
  • 2 Ц, не е баш така

    16 1 Отговор
    Мъри да се замисли. Не може да подреди едни играчи, които самият той избра и дори изгради някои от тях. И вместо да "бере плодовете" на собствения си труд, се мъчи да не изгуби всеки следващ мач. Вратарчето ни не е узряло още, доста грешки му се насъбраха-днес при гола също. Голове не вкарваме, щото играем прекалено комбинативно до самия край. Удари във вратата нямаме, как да вкараме гол. Пуска Миланов, който е в криза някаква. Изобщо не вървят нещата и вината е на треньорите. Със същите играчи имаха къде къде по-добра игра през пролетта. Роналдо ще вкара гол през 2028. Мъри, стига спа.
  • 3 Хасковския

    20 6 Отговор
    Титлата ми се изхлузи от ръцете ....................
  • 4 Диамантената ръка

    22 2 Отговор
    Туй менте Роналдо ще уцели ли някога вратата...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дика

    6 4 Отговор
    Кинти и добри скаути, които да намират свестни футболисти, това му липсва на Левски от доста време. Докато е така, максимумът е второто място.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Немо

    17 6 Отговор
    Май не е далеч деня, в който ще събличат Мърю. Дано и Раев да го последва заради 2те години лъжи,че уж стабилизира клуба
  • 10 Той

    19 3 Отговор
    Браво Локо
    Много добър мач. Силен Локо.
  • 11 Бирбенди

    3 1 Отговор
    Тотаджийски кръг. Роне още два хикса случайно може да се получат.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вах

    2 0 Отговор
    Тази синя приказка ...