Отидете към основна версия

1 119 1

Микел Артета е притеснен от грандовете, които изпадат от Шампионската лига към Лига Европа

  • арсенал-
  • лига европа-
  • шампионска лига-
  • микел артета

Мениджърът на Арсенал ще настоява за победа днес, за да си гарантира първото място в групата

Снимка: БГНЕС

Микел Артета е един от първите треньори в Лига Европа, които публично изразиха притеснението си от факта, че толкова много именити клубове ще отпаднат от групите на Шампионската лига след седмица, за да се включат в турнира, в който участва неговия Арсенал.

Тази надпревара става все по-трудна и трудна. По всичко личи, че следващият кръг ще бъде изпълнен със сериозна конкуренция. Затова първото място в групата и спестяването на два допълнителни мача са от такова голямо значение за нас“, каза испанецът по време на снощната си пресконференция преди реванша с ПСВ Айндховен в Нидерландия, цитиран от клубния уебсайт на „топчиите“.

Барселона, Ювентус, Атлетико Мадрид и Севиля са само част от грандовете, които ще получат шанс за изкупление във втория по сила европейски клубен турнир напролет.

Регламентът е такъв, че победителите в отделните групи от Лига Европа се класират директно за 1/8-финалите, докато подгласниците им ще се изправят срещу 8-те клуба, които ще финишират на третите места в Шампионската лига, в своеобразен плейоф.

„Лондончани“ гостуват тази вечер в Айндховен от 19:45 часа българско време, като задачата ще бъде изпълнена, ако се избегне поражението.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини