Отидете към основна версия

2 410 41

Японски кошмар събуди Германия на старта на Мондиала

  • катар 2022-
  • германия-
  • япония

Споменът от 2018 г. за „Бундестима“ е по-пресен от всякога

Снимка: БГНЕС

Германия започна второ поредно световно първенство със загуба, като този път падна жертва на Япония след обрат от 1:0 до 1:2 на старта на Мондиала в Катар.

Илкай Гюндоган откри резултата от дузпа през първото полувреме, а ВАР се намеси в добавеното време, за да видим поредния през сезона отменен гол на Кай Хаверц заради засада.

След почивката обратът дойде в рамките на 8 минути от резервите Рицу Доан и Такума Асано. Голът на нападателя на Бохум със сигурност ще попадне сред най-красивите на турнира, защото дойде след подаване на Ко Итакура от около 50-60 метра, овладяване на Асано, спечелване на прякото единоборство с Давид Раум и изстрел в горната страна на мрежата покрай Мануел Нойер.

„Бундестима“ пропиля куп възможности, за да довърши съперника си преди това и отново стана очевидна липсата на типичен голмайстор в редиците на Ханзи Флик.

Възпитаниците на Хаджиме Мориясу от друга страна предложиха страхотна дисциплина и себераздаване, за да се доберат до трите точки и да хвърлят в шок един от най-силните отбори на турнира.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.

Свързани новини