Отидете към основна версия

2 601 16

Шест червени картона след масов бой на терена между Зенит и Спартак (ВИДЕО)

  • зенит санкт петербург-
  • спартак москва-
  • купа на русия

Баталните сцени станаха по време на турнира за Купата на Русия

Едно от най-горещите руски дербита между Зенит Санкт Петербург и Спартак Москва за купата се превърна в една от най-грозните сцени в отминаващата си 2022 г. на футболния терена. Футболисти на двата тима се сбиха на терена, в резултат на което цели шестима души бяха изгонени от игра.

Свадата стартира към края на редовното време при резултат 0:0, когато Куински Промес от лагера на гостите и Вилмар Бариос от този на домакините се удариха рамо в рамо и размениха реплики в половината на „московчани“. Маслото в огъня обаче се появи от Родригао Прадо от Зенит, тъй като той пръв реши да изрита съперник току пред очите на главния съдия.

В последствие шестимата изгонени бяха поравно поделени от двата лагера, но интересното бе, че всеки един от тях бе играч от резервната скамейка, а не от хората, които бяха на терена по времето на боевете. Това са Малком, Бариос, Родриго, Соболев, Николсон и Селихов.

Във футболен план срещата се реши след дузпи с 4:2 в полза на гранда от Санкт Петербург, но усещането е, че спортсменството се провали тотално.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини