Отидете към основна версия

5 995 160

Меси си заслужи мястото сред футболните богове, носейки световната титла на Аржентина

  • аржентина-
  • франция-
  • катар 2022

Мачът на финала в Катар ще остане в историята, като една от историческите класики

Снимка: БГНЕС

Аржентина е новият световен шампион по футбол след триумфа си с дузпи над Франция, а това вече слага точка на всички спорове за мястото на Лионел Меси сред футболните богове.

Анхел Ди Мария бе най-добрият играч на терена в рамките на 70-те минути, които прекара на терена. Той изработи дузпата за първия гол на Меси, а след това сам вкара за 2:0.

Французите междувременно проспаха по-голямата част от редовното време. Те нямаха отправен изстрел почти до последните десетина минути от мача, когато Килиан Мбапе получи правото на свой ред да стреля от бялата точка. Звездата на „петлите“ блесна повторно в рамките на 60 секунди, за да изравни резултат за пореден сензационен обрат.

В продълженията Лео Меси имаше нужда от намесата на „ястребовото око“, за да му бъде зачетен още един гол, тъй като изстрелът му бе избит от Дайот Упамекано, но се оказа, че топката е минала гол-линията и отново „албиселесте“ излезе напред в резултата.

Последната дума обаче имаше Мбапе, когато оформи своя хеттрик след нова дузпа в 118', а големият виновник бе Гонсало Монтиел, който блокира изстрел с ръка.

Така всичко трябваше да се реши след дузпи, а там героят за пореден път бе Емилиано Мартинез, който си поигра с нервите на изпълнителите, за да видим как Кингсли Коман и Орелиен Чуамени пропускат ударите си.

Аржентина едва ли ще спи тази нощ, защото това е третата титла за страната и то след цели 36 години чакане от онзи успех с Диего Армандо Марадона.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 56 гласа.

Свързани новини