Отидете към основна версия

7 825 4

Клоп с огромна грешка?

  • ливърпул-
  • юрген клоп-
  • винисиус жуниор

Мърсисайдци сякаш подцениха Вини Жуниор

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ливърпул поведе с 2:0 на Реал Мадрид в първи осминафинал от Шампионска лига, мърсисайдци обаче допуснаха обрат чак до 2:5 в срещата.

Още часове преди началото на мача от ФАКТИ насочихме вниманието върху очертаващия се ключов дуел на "Анфийлд" между десния бек на домакините Трент Александър-Арнолд и лявото крило на гостите Винисиус Жуниор.

Със сигурност в щаба и на двата гранда са били наясно колко важен може да се окаже футболният сблъсък между Трент и Вини.

Останаха обаче впечатления, че Александър-Арнолд има прекалено много задачи в офанзивен план в срещата и редица пъти "забрави" да пази зоната си в отбраната на "червените". Дали Юрген Клоп не е акцентирал достатъчно на Трент колко важно е опазването на Винисиус, остава да гадаем?

Факт е, че в последното Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид Араухо от Барса имаше огромен акцент в играта си, касаещ неутрализирането на Вини. Като десният бек на каталунците в дербито се стремеше да затвори играта в своята зона, а не често да тръгва в атака, лимитирайки Винисиус, а Барселона и Шави ликуваха със Суперкупата на Испания.

На "Анфийлд" обаче Вини получи предостатъчно свобода на терена, а това доведе до 2 гола отбелязани от него. Фал срещу Винисиус, след който дойде третото попадение за Реал в мача и асистенция на Вини за крайното 5:2 за "кралете".

"След дъжд качулка", но изглежда щеше да е добре за Ливърпул Трент да се концентрира почти и изцяло върху играта си в защита в дербито, особено, след като резултатът стана 2:0 в 14-ата минута.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.

Свързани новини