Отидете към основна версия

1 048 0

Националите по ръгби загубиха гостуването на Кипър

  • ръгби-
  • национали-
  • кипър-
  • загуба

През първата част Кипър доминира с по-тежката си и мобилна схватка

Снимка: БГНЕС/Архив

Българският национален отбор не успя да запише голям шлем, побеждавайки всички отбори в групата и класирайки се за плейофите, които можеха да ни отведат в топ 20 на Ръгби Европа, предава sportal.bg.

Нашият отбор не успя да спре домакините в 30-градусовата жега в Никозия, но се бори докрай. България поведе със 7:0 след страхотно пресечен пас от Васил Борисов и негово есе в 4-ата минута на мача, а капитанът Петър Николов направи успешна добавка.

15 минути преди края на първото полувреме резултатът стана 14:10 за домакините. Те отбелязаха две есета чрез Кай Филипс и Александър Пантечис, но Петър Николов отбеляза труден наказателен удар в 25-ата минута от ждроб.

Резултат на полувремето беше 10:28, след като допуснахме наказателно есе и жълт картон на Васил Борисов. В последната минута домакините се възползваха от численото си преимущество и отбелязаха пълно есе.

През първата част Кипър доминира с по-тежката си и мобилна схватка, а най-колебливото звено в българската игра се оказа тъчът.

Крайният резултат 17:35 бе оформен след още едно пълно есе от домакините.

„Българска федерация по ръгби, целият щаб на националния отбор и всички състезатели поднасят огромните си благодарности за оказаната подкрепа през цялата кампания“, са казва в съобщение от федерацията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини