Отидете към основна версия

9 045 12

Браво, юнаци!

  • българия-
  • волейбол

България е в Топ 4 на света

Снимка: БФВ

Младежкият национален отбор на България по волейбол се класира за 1/2-финалите на Световното първенство.

Нашите момчета сториха това след категорична победа срещу силния тим на Полша U21 с 3:0.

Младите "лъвове" разгромиха съперниците си в първия и третия гейм на по 18 точки, а във втория се наложиха с драматичното 35:33.

Браво, юнаци.

Стоил Палев отличен при разпределянето на атаката. Ивайло Дамянов много силен в центъра и Лазар Бучков сякаш още по-силен. Георги Митов неуморим на позицията либеро. Владимир Гърков с отличен първи гейм, и Георги Татаров, който го замени с перфектен втори и трети гейм. Венислав Антов цял мач тормозещ поляците, диагонал, който застана в труден момент на третия гейм на сервис и спечелихме поредица от точки.

Това са момчетата, които изнесоха тежкия мач с Полша и осигуриха място на България в Топ 4 на Световното по волейбол за младежи. Браво и на волейболния Левски, защото по-голямата част от младите "лъвове" играят именно в тима на Владимир Николов или са били част от "сините".

А, всъщност има още един човек, който беше неудържим срещу Полша. Той направи най-тежките точки в края на втория гейм. И е волейболно световно богатство - Александър Николов, син на Владимир Николов. Алекс е най-големият волейболен талант на България след Матей Казийски.

Още не е ясно, с кой национален тим ще играем на 1/2-финалите, но е напълно ясно - България има младо поколение волейболни "лъвове", които тепърва ще пълнят залите и ще радват феновете.

Браво, млади юнаци! Браво и на италианеца Андреа Буратини за отличната работа като селекционер.

Коментар на Тервел Илиев

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 30 гласа.

Свързани новини