Отидете към основна версия

14 251 60

Григор Димитров не е предател, България има огромен проблем в тениса

  • тенис

Няма какво да се залъгваме в тениса! Проблемът е почти никаквата намеса на държавата в този спорт

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Димитър Кузманов и Янаки Милев играха много здраво, но загубиха общо трите си мача на сингъл срещу Казахстан за Купа Дейвис.

Нашите влязоха в домакинската битка без супер звездата на българския спорт Григор Димитров и може би втория ни най-класен тенисист Адриан Андреев. Двамата имаха различни тенис ангажименти през седмицата.

С Димитров и Андреев най-вероятно щяхме да победим Казахстан. Но няма смисъл да се залъгваме.

За да имаме силен тенис, а не просто епизодични геройства на Григор трябват:

Стотици, даже хиляди кортове в училищата. В които да са подсигурени достатъчен брой ракети и топки и тенис-учители за безплатен достъп на всички български деца до този спорт.

Българска тенис академия, в която най-големите таланти в страната ни да учат от 8-и до 12-и клас.

Поредица от Чаланджъри на българска земя, в които да участват родните таланти, за да може най-силните от тях да пробият по-лесно в мъжкия тенис.

Има ли ги горните условия? Риторичен въпрос. Вярно ли е, че 99 процента от най-големите български таланти за тенис, никога няма да хванат в ръце ракета за този спорт? Надявам се да не е риторично питане.

Личното ми мнение е, че българската администрация на високо ниво е длъжник на родния тенис. Григор Димитров пък не е длъжен на длъжниците.

И ако един ден имаме световна звезда в тениса като Григор Димитров. Но играч излязъл от образователно-спортна система на България и научен на силен тенис в родината ни. Пробил при мъжете чрез Чаланджъри в България.

Ако такъв тенисист не играе за Купа Дейвис за България, ще е предател. А Григор Димитров считам, че определено не е, също и Андреев.

И като заключение - рекламата, която прави Димитров на България с игрите си на корта смятам, че надхвърля в пъти, това което му е дала държавата.

Коментар на Тервел Илиев

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 106 гласа.

Свързани новини