Отидете към основна версия

3 163 28

Гълъбин Боевски отново е в затвора!

  • гълъбин боевски-
  • щангист-
  • отново-
  • затвара-
  • кокаин-
  • наркотици-
  • задържан-
  • бившият

Боевски е задържан при операция на специалните части под името "Твърда земя”

Снимка: БГНЕС

Бившият щангист Гълъбин Боевски отново е в затвора.

Шокиращата новина бе съобщена първо от Ютюб канала "Спортната джунгла", който разкри, че олимпийският шампион от Сидни 2000 е бил заловен от властите в Португалия заедно с още трима чужденци през октомври 2020 г. при опит да пренесе над 1 тон кокаин на стойност 50 млн. долара, пише Спортал.

Боевски е задържан при операция на специалните части под името "Твърда земя”, а през 2022 г. е получил присъда от 6 години и 6 месеца, която излежава в местен затвор.

“В шок съм. Мислех, че това повече никога няма да му се случи. Безкрайно съжалявам, че се е получило така", казва бившият треньор на Гълъбин Боевски Пламен Аспарухов.

"Аз нямам никакво обяснение за това, но оставям една малка вратичка, че това може да е било някакво много лошо стечение на обстоятелствата. Нямам факти, за да го защитавам, но все пак самият факт, че не се е признал за виновен, че не са го хванали с тези наркотици буди някакво малко съмнение, че може би се е опитал да помогне на свой приятел или нещо друго, не знам. Но самият факт, че са го осъдили означава, че имат доказателства за неговата вина”, допълни Аспарухов.

Щангистът имаше проблеми със закона и преди 13 години, когато бе задържан на международното летище в Сао Пауло (Бразилия), след като в багажа му бяха открити 9 кг кокаин. Тогава беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор за трафик на наркотици.

Тогава Боевски твърдеше, че е невинен и че не е знаел за дрогата в багажа си. През октомври 2013 г. - близо 2 години след присъдата, щангистът беше освободен поради амнистия и се прибра в България.

“Гълъбин Боевски е един от най-интелигентните спортисти шампиони на България. Това че се е хванал с тези неща предполагам е заради голямото му желание да забогатее”, посочва още Аспарухов.

“Той щеше да стане спортен министър, ако не беше синът му Пол (б.р. на 18 април 2008 година 15-годишният тогава Пол внася газов пистолет в училището си, насочва го съм свои съученици и се самонаранява в главата малко преди първия учебен час), вследствие на което ГЕРБ сваля доверието си от Гълъбин Боевски и той се оттегля от поста си на общински съветник в София.

“След като си дойде от Бразилия сме се виждали. Разказваше ми как е оцелял там, някои неща биха били интересни за сценарий на филм. Там е било изключително трудно човек да оцелее”, споделя още бившият му треньор.

В следващите няколко години Гълъбин Боевски изчезва от публичното пространство. Той сменя няколко адреса и държави преди да се установи в Португалия заедно със своята съпруга Красимира и най-малкото им дете Майра. Далеч от своето минало Боевски започва работа в тузарското градче Вила Мура, което е част от курортния район Алгарве. Селището има най-голямото пристанище за яхти в Португалия. Апартаментите под наем в квартала на Гълъбин Боевски започват от 740 евро на месец, но той е плащал по 500 евро наем и е притежавал автомобил.

“По неговите думи той искаше да започне нов живот там. Дори мислех, че ще създаде школа по вдигане на тежести в Португалия”, разказва Аспарухов.

Като гръм в рая обаче се нареждат няколко събития, които окончателно разбиват живота на олимпийския шампион. На 27 октомври 2020 г. българинът отново е арестуван, а подробности за случилото се можете да видите в разследването в Ютюб канала "Спортната джунгла”.

“Винаги съм го защитавал и смятах, че е невинен, но явно си е в бизнеса, за което съжалявам безкрайно. И да искам да го защитавам няма как да го правя повече - фактите говорят”, завършва треньорът.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Свързани новини