Отидете към основна версия

4 074 79

Трансбоксьорка на пътя на Светлана Каменова в Париж

  • лин ю-тин-
  • трансбоксьорка-
  • тайванката-
  • светлана каменова-
  • олимпиадата-
  • париж

28-годишната Лин е възможна съперничка на Каменова във френската столица

Снимка: YouTube

Трансбоксорка е възможна съперничка на българката Светлана Каменова на Олимпиадата в Париж.

Това е тайванката Лин Ю-Тин, която е най-титулуваната в кат. до 57 кг. Има два златни и бронзов медал от Световно първенство. Допуснала е едва 5 загуби в 24 мача.

28-годишната Лин е възможна съперничка на Каменова във френската столица. Двете са стари познайнички заради скандал в началото на миналата година, когато бронзът на Лин от световното в Делхи (Индия) беше отнет и връчен на Каменова, пише gong.bg.

Причината - тайванката не успя да издържи теста за пол. Той показа, че Лин всъщност е мъж.

Олимпийският турнир вече не се провежда от Световната федерация по бокс заради нейното изключване от Олимпийското движение. Всички решения се вземат от Международния олимпийски комитет (МОК), който допусна Лин до участие след извънредно заседание.

По-рано днес боксьорката Анджела Карини прекрати своя мач на Олимпиадата в Париж с Имане Келиф след само 46 секунди. 25-годишната Карини получи два удара от Келиф, която миналата година не премина тест за пол, преди внезапно да реши да прекрати срещата.

Родената в Неапол боксьорка не поздрави противничката си след мача в полусредна категория, след като Келиф се опита да се приближи до нея. След това Карини падна на колене и избухна в сълзи.

Олимпийската шампионка от Токио Кели Харингтън пък категорично отказа да се изправя на Олимпиадата в Париж срещу боксьори, които биологически са мъже.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 29 гласа.

Свързани новини