Отидете към основна версия

903 3

Бутилка под налягане гръмна на "Нюрбургринг"

  • нюрбургринг-
  • взрив-
  • бутилка-
  • ранени

Има пострадали

Снимка: БГНЕС

Сериозна експлозия се е случила в падока на пистата „Нюрбургринг“ косно снощи, а след нея инцидента няколко човека са били откарани с хеликоптер в болница. За момента няма информация някой от тях да е с опасност за живота, предава sportal.bg.

Инцидентът се е случил малко преди края на тестовата серия, която предшества 6-часовото състезание от Nurburgring Langstrecken-Series (NLS), състезания за издръжливост, които се провеждаш екслузивно на „Нюрбургринг-Нордшлайфе“. След експлозията сесията моментално е била прекратена, за да могат спешните екипи да окажат помощ на пострадалите в падока, който е бил отцепен от полицията.

Взривът е бил на бутилка с въздух под налягане, която в този момент е била пълнена. От взрива са пострадали хората, които са били в близост до въпросната бутилка, както и случайни минувачи.

„По време на тестовата серия преди NLS4 имаше експлозия малко преди 18:00 часа зад гаражите в зоната на падока, която, по първоначални данни, е била причинена от бутилка под налягане. Голям брой спасителни екипи веднага се насочиха към мястото и предприеха нужните мерки, за да обезопасят мястото на инцидента. Сесията веднага беше прекратена. Според първоначалните заключения няколко човека са били ранени и бяха транспортирани до различни болници с хеликоптери, след като първоначално бяха прегледани в медицинския център на пистата. Полицията разследва мястото на инцидента, което е стандартна процедура в подобни ситуации“, се казва в изявление на NLS.

По-късно бе обявено, че организаторите и отборите са решили състезателният уикенд да продължи по план, въпреки инцидента в падока.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини