Отидете към основна версия

2 602 21

Спартак (Вн) с класически успех на ЦСКА-София

  • спартак варна-
  • цска - софия-
  • победа-
  • варна

Преди началото на втората част треньорът на гостите Томислав Стипич направи 4 смени

Снимка: БГНЕС/Архив

Спартак 1918 Варна спечели втората си победа в българското футболно първенство. Завърналият се в елита варненски тим надигра и спечели категорична победа над ЦСКА-София с 3:0, предава БТА. Първата възможност в срещата бе за домакините във 2-ата минута. Ахмед Ахмедов получи топката, напредна, финтира играч на гостите и стреля от около 20-ина метра, но топката попадна в ръцете на вратаря Иван Дюлгеров.

В 13-ата минута Ахмед Ахмедов бе изведен зад защитата на гостите отляво в наказателното поле и стреля от движение, но вратарят Иван Дюлгеров изби в корнер. След изпълнението му топката достигна до Александър Цветков, който стреля с глава към вратата на ЦСКА-София, а Ахмед Ахмедов от 4-5 метра с пета отклони топката във вратата за 1:0.

В 27-ата минута Ахмед Ахмедов за пореден път бе изведен зад защитата на гостите и стреля, но за късмет на столичани топката се отби в напречната греда. Спартак 1918 Варна вкара нов гол в 39-ата минута. Вратарят Мартин Величков изрита топката напред, която достигна до Ромееш Ивей, който напредна, навлезе в наказателното поле и пусна пас към Ахмед Ахмедов вляво, а нападателят на „соколите“ с топовен изстрел вкара втория гол за домакините – 2:0.

Преди началото на втората част треньорът на гостите Томислав Стипич направи 4 смени. В 56-ата минута ЦСКА-София отправи първия си удар в срещата. Тибо Вион стреля от трудна позиция, но топката попадна в ръцете на вратаря Мартин Величков.

Домакините вкараха нов гол в 59-ата минута. Играчите на ЦСКА-София сбъркаха при изнасянето на топката, Филип Лесняк я открадна и стреля от около 25 метра. Топката се отби в страничната греда, върна се на терена и рикошира в гърба на вратаря Иван Дюлгеров и влезе във вратата за 3:0.

Мачове от третия кръг на Първа лига:
Локо (Пд) - Левски - 0:2
Хебър - Славия - 1:1
Спартак (Вн) - ЦСКА-София - 3:0

Днес:
21,15 часа Лудогорец - Арда (Диема спорт)

В неделя:
Локо (Сф) - Черно море (19,00 часа, Диема спорт)
Крумовград - Ботев Пловдив (21,15 часа, Диема спорт)

В понеделник:
Ботев (Вр) – Берое (21,15 часа, Диема спорт)

Отложен мач:
Септември - ЦСКА 1948

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 65 гласа.

Свързани новини