Отидете към основна версия

902 0

Илиан Илиев след варненското дерби: Както и да погледнем ние бяхме по-добрият отбор

  • илиан илиев-
  • кириакос георгиу-
  • черно море-
  • спартак

Ранната дузпа ни извади от равновесие, заяви треньорът на Спартак Кириакос Георгиу

Снимка: vsport.bg

Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след варненското дерби от 9-ия кръг на efbet Лигата срещу тима на Спартак 1918 Варна, завършило 2:0 за "моряците“, предаде БТА.

„Първо искам да благодаря на двете публики, за това че стана наистина един празник. Надяваме се да няма нещо извън терена, някакви ексцесии. Всички поддържаха своя отбор. Както и да погледнем ние бяхме по-добрият отбор. Знаехме какво да правим на терена, победихме заслужено, така че нямам повече думи.

"Естествено тези мачове са такива, че като победиш в дербито и обратното – като загубиш, цялата година се губи, така че поздравявам футболистите – изпълниха всичко, което искахме. Не влезнахме пренапрегнати както предразполага едно дерби, вкарахме рано гол и оттам нататък, мисля, че контролирахме мача. Имахме, особено в първото полувреме след гола, моменти, в които трябваше да контролираме по-добре мача, не успяхме. Така, че да не казваме, че ни е най-добрият мач, един от добрите мачове, тъй като се представихме добре и в Разград, и в други мачове у дома, така че е важно да се концентрираме за следващия мач вкъщи с ЦСКА-София. Ние бяхме разучили добре съперника и знаехме какво трябва да правим на терена. Това, че не им позволихме да им се получи е заслуга на моите футболисти".

ЦСКА-София е следващият съперник за Черно море, но отборът постепенно се изкачи до 3-ото място. "То няма не-важни мачове. Три точки са днес, три точки са и в мача с ЦСКА. Всеки мач е важен. Миналата година доказахме, че в такива мачове, в които няма чак такъв медиен интерес, както е днес и другият мач с ЦСКА, те решават призовите места. Миналата година успяхме да ги вземем, тази година допуснахме една-две грешки, така ме трябва да се коригираме. Така че със сигурност за мача ЦСКА – концентрация, мобилизация, няма смисъл много да приказваме, тъй като днес футболистите свършиха това, което трябва без много приказки.

Целта ни е същата – да сме в топ 4 и да се борим за Европа, ние не сме я променяли. Купата на България – това е далеч. Миналата година, че отпаднахме ни помогна да станем втори, тъй като нямахме големи вариации, така че…

Сега важното нещо е следващият мач с ЦСКА. Ние изиграхме горе-долу днес почти перфектен мач като цяло, както искахме да го изиграем, така че се надяваме и в събота да го повторим. ЦСКА събраха, както видяхте, доста добри футболисти, нямат много време да работят, да си налагат стила – говоря за треньорите, но със сигурност имат една позитивна енергия, която ще се отрази на отбора и ние трябва да сме изключително концентрирани в мача.“

"Имахме доста кадрови проблеми", заяви треньорът на Спартак 1918 Варна Кириакос Георгиу​ след мача.

"Загубата се дължи на това, че първите минути свириха дузпа срещу нас, вие ми кажете, аз не успях да я погледна, и това ни извади от равновесие. За сметка на това момчетата все пак се вдигнаха, имахме ситуация с Ахмед Ахмедов. Опитахме се пак да влезем в мача и успяхме през първото полувреме. През второто полувреме не можахме да влезем както искахме ние, да се опитаме да изравним. Една дълго топка, нашият халф-бек не можа да подсигури централния защитник, последва центриране, далечният халф-бек изпусна Дуду и 2:0. Оттам вече рухнахме. Опитахме се да влезем пак в мача, имахме ситуация на два пъти с Ромееш Ивей, но не можахме".

Младият треньор обаче вижда и положителното в играта. "Но аз видях от момчетата, че всеки искаше да играе, всеки имаше желание от тези, които играха, и се опитаха да дадат всичко възможно за Спартак. Последните три дни през седмицата направихме всичко възможно да възстановим футболистите. Имахме доста кадрови проблеми. Това ни извади от равновесие за мача. Видяхте, че имаше доста промени в стартовия състав. Медицинският ни щаб направи всичко възможно да ги възстанови, не успяхме всички да ги възстановим, не ни стигна времето. Па Конате и Бернардо Коуто са контузени, надяваме се, че не е дългосрочно. Ромееш Ивей не беше готов за мача и той не беше готов да го пусна титуляр и помоли да влезе второто полувреме, за да може да бъде ефективен, колкото минути може повече. Оттам нататък е нормално когато има толкова много промени да се промени самият облик на отбора.

Ако трябва да говоря за тактика – ние искахме да излезем от тяхната контра преса и тази висока преса на противника. Много пъти тази дълга топка беше много ефективна, особено първото полувреме. Ахмед Ахмедов запази много топки, Антонио Вутов също се опита и направи много хубави неща първото полувреме. Просто нямахме точен пас.

В съблекалнята след мача им казах на момчетата, че трябва да си вдигнат главите. За мен всеки един от тях се стара, нямаше нито един, който да не иска Спартак да влезе в мача и да обърне резултата. Аз нямам претенции към тях, нямам проблем с футболистите. Те са страхотни момчета, искаха, но просто не се случи.

Аз феновете няма да ги коментирам. Феновете са си фенове, те милеят за отбора си, те направиха страхотна хореография, честитиха празника на всички българи, подкрепиха от първата до последната секунда отбора, свършиха си чудесно тяхната работа. Тяхната работа е да подкрепят отбора и те си я направиха. Това, че имат нещо към мен е друг въпрос, така е в нашата професия. Те имат право на мнение, всеки има право на мнение. Аз нямам проблем с това нещо.

Все още чакаме двамата футболисти. Не са тук и нямам още яснота. Чакаме ги доста дълго. Последните две седмици не успях да обърна внимание за тях, заради дербито и първите два мача. Трябва да намерим време да го направим, тъй като скамейката ни е доста къса, две-три контузии видяхте как изваждат отбора от равновесие, така че това са нормални работи, чакаме, нямам нова информация относно тези футболисти. И аз искам да са тук, и аз искам да имам повече възможности. Днес направих всички възможно със смените, които направихме, да променим хода на мача. Видяхте, че се опитах да вкарам колкото може по-офанзивни футболисти.

Аз поздравих всички футболисти, защото например Виктор Митев игра цял мач, а тази година той няма цял мач досега и се опита момчето да помогне колкото може. Както и Антонио Вутов, и Ахмед Ахмедов, и Кристиан Илич, и Ангел Грънчов, и Матео Петрошило, и Радослав Димитров. Радослав Димитров не е играл от колко време титуляр. Влезе момчето, опита се, даде всичко от себе си, така че аз нямам нищо към футболистите.

Нашата роля – на треньора, на ръководството, на феновете, ние всички заедно трябва да направим така, че футболистите да преодолеят възможно най-бързо този резултата, таза много неприятна загуба на наш терен, и следващия мач срещу Септември да покажем по-спокойна игра и да излезем от това напрежение. Нека това напрежение бъде само върху мен, нека аз да понеса цялото напрежение, нямам нищо против.“

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини