Отидете към основна версия

474 0

Лудогорец стартира основната схема в Лига Европа с домакинство на Славия Прага

  • лудогорец-
  • разград-
  • славия прага-
  • лига европа-
  • мач

Мачът на стадион "Хювефарма Арена" стартира в 22:00

Снимка: БГНЕС/EПA

Лудогорец стартира участието си в новия основен формат на Лига Европа с домакинство на чешкия вицешампион Славия Прага. Мачът на стадион "Хювефарма Арена" в Разград стартира в 22:00 и ще бъде ръководен от Жером Брисар (Франция).

"Орлите" са в серия от осем мача във всички турнири без допусната загуба. Разградчани достигнаха до този етап на състезанието, след като първоначално играха в квалификациите на Шампионска лига. Там Лудогорец елиминира грузинския Динамо Батуми (3:2 общ резултат) и беларуския Динамо Минск (2:1 общ резултат), преди да отпадне от азербайджанския Карабах (4:8 общ резултат). След това "зелените" продължиха в плейофния рунд на Лига Европа, където елиминираха молдовския Петрокуб след 6:1 общ резултат. Във временното класиране на efbet Лига пък Лудогорец е лидер с 22 точки. Аут за мача със Славия са контузените Антон Недялков и Бърнард Текпетей.

Славия Прага е в серия от четири поредни победи във всички турнири, а в чешкото първенство е водач в класирането с 22 точки без допусната загуба. "Червено-белите" бяха част от елиминациите на Шампионска лига, където отстраниха белгийския Унион Сен Жилоа след 4:1 общ резултат, но след това отпаднаха в плейофа от френския Лил след общ резултат 2:3. Славия пристига в Разград със сериозни кадрови проблеми, като с травми са Огбу, Индр. Станек, Фила, Масопуст, Щранц, Вълчек и Ворлицки.

"Орлите" са се изправяли веднъж срещу съперник от Чехия, като това се случва през сезон 2016/17. Тогава в плейофен сблъсък в Шампионската лига Лудогорец отстранява Виктория Пилзен след 2:0 в София и 2:2 в реванша, след което се класира за втори път в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини