Отидете към основна версия

522 0

Феновете на Рома гневни на своите след срамната загуба от Елфсборг

  • тифозите-
  • феновете-
  • рома-
  • загуба-
  • ядосани-
  • освиркаха-
  • лига европа-
  • елфсборг

Повече от 600 верни привърженици на "вълците" пътуваха до Швеция

Снимка: БГНЕС/EПA

Феновете на Рома не скриха своето разочарование след изненадващата загуба с 0:1 от шведския Елфсборг в мач от Лига Европа. Поражението, което бе първо под ръководството на новия треньор Иван Юрич, предизвика бурна реакция от страна на тифозите, които освиркваха своите играчи при последния съдийски сигнал, пише gong.bg.

Повече от 600 верни привърженици на "вълците" пътуваха до Швеция, за да подкрепят своя отбор, но вместо това станаха свидетели на едно от най-срамните поражения в историята на клуба. Феновете изпаднаха в ярост, когато се оказа, че Рома не може да се противопостави на далеч по-слабия си опонент от скандинавската страна. Гневът им избухна веднага след края на мача, като множество от тях започнаха да крещят обиди по адрес на играчите, обвинявайки ги за липсата на ангажираност и хъс.

Италианските издания „Gazzetta“ и „Corriere dello Sport“ съобщават, че освиркванията и виковете на недоволство са били особено интензивни, като феновете ясно изразили своята позиция, че "им е писнало" от футболистите, които според тях не защитават достойно клубната чест. Емоционално заредени, тифозите заявиха, че ще продължат да подкрепят "само фланелката", но не и играчите, които според тях не заслужават тяхната подкрепа.

Единствено капитанът на отбора, Лоренцо Пелегрини, намери сили да остане по-дълго на терена и да се изправи пред яростната тълпа, въпреки мощните освирквания. Пелегрини показа уважение към привържениците, оставайки в опит да ги успокои и да поеме отговорността като лидер на тима. За разлика от него, всички останали играчи бързо се прибраха в съблекалнята, пропускайки момента да се изправят пред феновете, което допълнително наля масло в огъня на недоволството.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини