Отидете към основна версия

410 0

Луис Енрике преди двубоя със Страсбург: Стартирахме по-добре, отколкото си представях

  • псж-
  • страсбург-
  • луис енрике

Няма как да побеждаваме във всеки мач, невъзможно е, заяви треньорът на ПСЖ

Снимка: YouTube

Защитата на титлата на Пари Сен Жермен в Лига 1 се оказва да бъде предизвикателство, а футболистите загубиха един от първите си два мача в Шампионската лига, но мениджърът Луис Енрике е доволен от формата на своя отбор в началото на сезона, предаде Топспорт.

Френският гранд е непобеден в шампионата, но равенства в два от седем мача позволиха на Монако да вземе две точки преднина на върха в класирането, а отборът на Луис Енрике загуби с 0:2 от Арсенал в Шампионската лига.

Мениджърът, който не коментира съобщенията в медиите, че е продължил договора си с клуба, докато няма официално потвърждение от клуба, остава оптимист, докато отборът му се подготвя за съботния домакински мач със Страсбург.

"Началото на сезона като цяло беше много положително, дори по-положително, отколкото си представях. Целият сезон не е линеен процес, има по-добри моменти и по-малко добри моменти. Бихме искали да спечелим всеки мач, но това не е възможно във футбола", каза Енрике на пресконференция.

Мачът със Страсбург идва след паузата за националните отбори, в която много от играчите на ПСЖ бяха на терена и мениджърът приема, че това ще бъде фактор в мача.

"Трябва да имаме предвид времето с националните отбори, пътуването и умората. Така че, разбира се, това ще има ефект върху отбора на терена утре. Трябва да спечелим, но няма да е лесно. Никога не е лесно да се върнеш след международната пауза", добави той.

Международната пауза може да има и своята положителна страна. Един футболист, който имаше затруднения в ПСЖ този сезон, но блестеше за страната си, е нападателят Рандал Коло Муани, който отбеляза и двата гола при победата на Франция с 2:1 срещу Белгия в понеделник.

"Това със сигурност е добра новина за мен като треньор, да виждам нашите национали да постигат добри резултати, да показват силни изяви, да отбелязват голове, да се защитават добре. Колкото по-добре играят за националните си отбори, толкова по-добре за мен", каза Луис Енрике.

Страсбург е седми в класирането, на седем точки зад ПСЖ, но са загубили само веднъж този сезон и Луис Енрике очаква труден мач.

"Те бележат голове, пресират високо, опасни са, не се притесняват от ситуации един на един. Със сигурност ще бъде много трудно, много оспорвано и мисля, че и двата отбора ще имат шансове", завърши мениджърът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини