Отидете към основна версия

386 0

Франческо Баная тръгва първи в Тайланд

  • баная-
  • мото gp-
  • тайланд-
  • състезание

Постави рекорд на пистата

Снимка: БГНЕС

Световният шампион в MotoGP Франческо Баная два пъти подобри рекорда за най-бърза обиколка на пистата в Бурирам, за да спечели полпозишън за утрешното Гран При на Тайланд по мотоциклетизъм на писта, предава БТА.

Пилотът на "Дукати" постигна рекордно време от 1:29.076 минута в началото на втората квалификационна сесия и така стана първият състезател, който падна под 89 секунди в Бурирам с време 1.28.700 в шестата си обиколка. "В момента съм оптимист. Мисля, че свършихме много добра работа с мотора и тази сутрин направихме крачка напред", каза италианецът.

На първия ред ще потегли и съотборникът на Баная - Енеа Бастианини, а лидерът в шампионата Хорхе Мартин от "Прамак Рейсинг" допълва челната тройка. Баная изостава на 20 точки зад Мартин в класирането при пилотите и ще се опита да компенсира по време на спринта по-късно днес. Мартин се опита да постави рекорд за най-добра обиколка в края на сесията, но катастрофира и трябваше да се задоволи с третото място в решетката.

Марк Маркес от "Gresini Racing", който миналата седмица спечели Голямата награда на Австралия и постави предишния рекорд на пистата по време на тренировката в петък, остана пети, след като катастрофира по средата на втората сесия.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини