Отидете към основна версия

524 2

Манчестър Сити излъга Саутхемптън

  • манчестър сити-
  • саутхемптън-
  • холанд

“Гражданите” поведоха рано с гол на Ерлинг Холанд

Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити надделя с 1:0 над Саутхемптън. “Гражданите” поведоха рано с гол на Ерлинг Холанд (5’), а в края на първото полувреме Камерън Арчър можеше да изравни, но негов удар срещна гредата. След почивката шампионите пропуснаха доста положения и така във втори пореден кръг успяха да пречупят отбор от дъното на класирането едва с един гол разлика, предава sportal.bg.

Това бе първи сблъсък между тези два отбора от април 2023 година, когато “гражданите” спечелиха с 4:1 на “Сейнт Мерис”. Сити е единственият отбор във Висшата лига, който все още няма загуба от началото на кампанията. Тимът на Пеп Гуардиола в момента е в най-дългата си серия без поражение в Премиър лийг - вече 32 поредни срещи.

Шампионите изобщо не искаха да губят време и от самото начало наложиха натиск. В четвъртата минута Диаш стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Рамсдейл. Минута след това домакините вече водеха в резултата. Гвардиол, Бернардо Силва и Матеус Нунеш разиграха отляво, след което последният центрира почти от аутлинията. Холанд засече от около шест метра, въпреки че Беднарек го държеше. Норвежецът прати топката под напречната греда за 1:0.

Така Холанд прекъсна серията от три поредни мача без гол в Премиър лийг.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини