Отидете към основна версия

687 0

БФС задължи Ботев да покрие щетите на „Лазур“

  • ботев пловдив-
  • бфс-
  • дисциплинарна комисия-
  • лазур

За обида на длъжностно лице пък Адам Стаховяк от Ботев бе лишен от състезателни права за два мача

Снимка: БТА

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз задължи Ботев (Пловдив) да възстанови щетите, нанесени от привържениците на тима на бургаския стадион „Лазур“ по време на финалния мач за Купата на България.

На 15 май Лудогорец победи „канарчетата“ с 1:0 и грабна трофея, но двубоят бе спиран на няколко пъти. Ултрасите от Пловдив запалиха рекламните пана, а в последните минути дори нахлуха на терена, но бяха спрени от футболистите на Ботев.

„Дисциплинарни нарушения по доклад от срещата – финал за Купа „България”: Задължава ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/  да възстанови щетите нанесени на стадион „Лазур” в гр. Бургас, съобразно чл. 38, ал.1 от ДП на БФС“, се казва в официалното съобщение, публикувано на сайта на Българския футболен съюз.

За обида на длъжностно лице пък Адам Стаховяк от Ботев бе лишен от състезателни права за два мача и получи глоба в размер на 5 хиляди лева.

Дисциплинарната комисия наложи и имуществена санкция в размер на 1000 лева на Литекс за хвърлени предмети по време на мач от последния кръг в родната „А“ група. За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия БФС глоби Левски и Берое с по 2000 лева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини