Отидете към основна версия

8 325 13

Citroen с разход 2 на 100

  • citroen-
  • cactus-
  • airflow 2l
За съжаление на този етап това е концептуален автомобил. Името му е C4 Cactus Airflow 2L и ще бъде демонстриран на автосалона в Париж през октомври. За да намалят коефициента на въздушно съпротивление франсетата са премахнали огледалата за обратно виждане като са ги заменили с камери.
Радиаторната решетка, броните и джантите също са преработени с цел подобряване на аеродинамиката, като и гумите са с ниско съпротивление. Благодарение на всички доработки аеродинамиката се е подобрила с 20%. Освен това автомобилът е олекотен със 100 кг, като детайли са заменени с такива от карбон и алуминий.
Основна роля за ниския разход на гориво от 2 л/100 км обаче има хибридният тракт. В случая електромоторът е заменен с хидравлична помпа за въздух, а в състава му влизат още 1.2-литров трицилиндров мотор с мощ 82 конски сили и два резервоара за сгъстен въздух. Скоростната кутия е специална с планетарна предавка.
Прототипът има три режима на работа - само на въздух, само на бензин и смесен. Инженерите от PSA се гордеят още с това, че са успели да намалят загубите от двигателя с вътрешно горене с 20%, като за целта са използвали иновационни полимерни втулки и специално масло с още по-добри свойства.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини