Отидете към основна версия

3 702 14

Още по-мощно Audi за Льо Ман

  • audi-
  • r18 e-tron quattro-
  • льо ман
Спортното подразделение на Audi представи новата версия R18 e-tron quattro, която ще се включи в шампионата по издръжливост WEC, в това число и в култовата надпревара 24-те часа на Льо Ман. Интересни са някои от новите технологии по болида, които имат за цел да направят колата още по-бърза и икономична.
На първо място конструкторите са обърнали още по-голямо внимание на обтекаемостта, като по колата са налични много нови аеродинамични елементи. Значително модернизиран е и хибридния силов тракт. Мотор генераторът, който задвижва предните колела вече разполага с мощ от 240 конски сили, което с 40 коня повече отколкото при досегашната версия на болида.
Така сумарната мощност на силовия тракт, включващ освен споменатия електромотор и дизелов шестцилиндров двигател с мощ от 560 конски сили, вече е 830 коня. Подобрения търпят и останалите възли и агрегати, а в резултат на всичко това колата е станала със 17% по-мощна, а разходът на гориво е намален с 2.5 литра на обиколка.
За една обиколка R18 e-tron quattro ще използва не два, а четири мегаджаула от събраната енергия. Дали тези иновации в технологично отношение ще подобрят досегашните върхови постижения на марката, ще се разбере още на 12 април, когато е първото състезание от сезона - 6-те часа на Силвърстоун.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини