Отидете към основна версия

11 853 13

Новата Astra ще има матрични фарове

  • opel-
  • astra-
  • франкфурт 2015-
  • матрични фарове

Opel ще обзаведе следващото поколение на Astra със светодиодни матрични фарове. Немският производител вече разпространи снимки и информация с обяснение на принципите на действие на новата система Intelli-Lux.

Фарът на Astra K ще се състои от осем светодиода. Работата на всеки от тях и разпределението на светлинния поток ще се управлява от бордовата електроника в зависимост от данните, получени от специална камера - част от системата Opel Eye.



Извън града новите фарове ще се включват автоматично на дълги светлини. При поява на автомобил в насрещното движение системата ще изключва необходимите диоди, за да не бъде заслепен неговият водач.

Според резултатите от изследване, проведено от Opel и Университета в Дармщад, при скорост 80 км/ч включените дълги светлини на новите LED-фарове помагат на водача да забележи препятствие на пътя 30-40 метра по-рано, отколкото на къси с халогенни крушки или ксенон. Това дава на шофьора секунда и половина повече време за реакция.



Astra K ще бъде построена на модулна платформа на GM, ще тежи почти 200 кг по-малко от сегашната и ще се оборудва с нов трицилиндров 1.0-литров двигател. Световната премиера на модела ще се състои през септември на салона във Франкфурт.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини