Last news in Fakti

13 Май, 2015 09:34 11 852 13

Новата Astra ще има матрични фарове

  • opel-
  • astra-
  • франкфурт 2015-
  • матрични фарове

Opel ще обзаведе следващото поколение на Astra със светодиодни матрични фарове. Немският производител вече разпространи снимки и информация с обяснение на принципите на действие на новата система Intelli-Lux.

Фарът на Astra K ще се състои от осем светодиода. Работата на всеки от тях и разпределението на светлинния поток ще се управлява от бордовата електроника в зависимост от данните, получени от специална камера - част от системата Opel Eye.



Извън града новите фарове ще се включват автоматично на дълги светлини. При поява на автомобил в насрещното движение системата ще изключва необходимите диоди, за да не бъде заслепен неговият водач.

Според резултатите от изследване, проведено от Opel и Университета в Дармщад, при скорост 80 км/ч включените дълги светлини на новите LED-фарове помагат на водача да забележи препятствие на пътя 30-40 метра по-рано, отколкото на къси с халогенни крушки или ксенон. Това дава на шофьора секунда и половина повече време за реакция.



Astra K ще бъде построена на модулна платформа на GM, ще тежи почти 200 кг по-малко от сегашната и ще се оборудва с нов трицилиндров 1.0-литров двигател. Световната премиера на модела ще се състои през септември на салона във Франкфурт.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Patriot

    1 0 Отговор
    Браво на ОПЕЛ...Чакам новата Астра с нетърпение:)
  • 2 коцето

    0 2 Отговор
    Дано не гори масло и тя като другите и роднини

    Коментиран от #4

  • 3 Красо Зелето

    0 3 Отговор
    Дано да не гние, или ако не могат да оправят проблема с ръждата, да подаряват на всеки при покупката по едно теоподаващо.
  • 4 Shmeker

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "коцето":

    1.6 16V бензин си гори масло, за другите мотори мисля, че са ОК.
    Ти какво имаш предвид?

    Относно дизелите май най-добре е 1.7 Исузу - там няма горене на масло, след това са 2.0 и 2.2 с верига.
    1.9 CDTI са си гадни при ASTRA H, не знам по-новите версии как са, да видим обаче тия новите...
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Не че съм против техническия прогрес, напротив. Но само си представям ако нещо дефектира системата колко сложно става да се върне в заводския и статус. КАмера, котролер, софтуер, диоди. Като изгори един и отпреед ще осветяваш частично както дойде... Но най-вече скъпа поддръжка при дефект
  • 6 Опел

    0 1 Отговор
    Кога? През 2023г. - толкова бързо ги правят промените в Опел..
  • 7 Гост

    2 1 Отговор
    Продължава пълненето на излишна електроника по колите! Естествено всичко е за пари! Идеята е "купи евтино и поддържай скъпо"! Отминаха дните на здравите коли и втора употреба.... Сега след 5 години колите вече са буквално за скрап! Всичко пластмасово е изгоряло и зачупено,повечето части не подлежат на ремонт,а единствено на подмяна с нови! Излиза,че няма никаква полза от цялостна подмяна и така нареченото "стягане" за втори собственик и живот..... е в историята!

    Коментиран от #13

  • 8 анти опел

    0 1 Отговор
    Браво на опел с тия гадни екотеци отказаха милионите си клиенти а сега и с този трицилиндров мотор вече избиха рибата на 50 000км ще е за пълен основен ремонт ако не е блокирал преди това

    Коментиран от #11

  • 9 дедо Либен

    1 0 Отговор
    Госте, колите сега никак не са евтини! Напротив - цените им литнаха в небесата! И то - за едно нищо. Изкуствени материи и материали, никакво качество, пълна пародия на коли. Само оптически привличат - качиш ли се вече и си платил - изгорял си от всякъде! Обслужване, поддръжка - режат глави всички фирмени сервизи.
    Нооооо, това е то - глобализацията. Силният на деня въобще не се церемони да ти отреже главата. В цял свят е така. И за всичко, дори и за една кутия клечки за зъби.
    Ееех, в какъв хубав и уравносен свят живееше дедо ви Либен през 70-те г. в Германия..
  • 10 wulkan

    0 0 Отговор
    От мен плюс, дедо Либене!
  • 11 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "анти опел":

    8, еми като си купувате екотеци на по "140000"км, така ще да е
  • 12 Гост

    0 0 Отговор
    Само се замислете какво представляват 180 000 километра! Повечето коли втора ръка в БГ са на тези километри или около тях! Това е да обиколиш земното кълбо няколко пъти! Майко мила.....на това се казва барутник!
  • 13 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Ами защо не си караш "вечните" стари автомобили като "Голф 2", нали никой не те спира да караш кола преди 2000г?
    Що за простотия е това? Или вече си в старчески синдром "А едно време какви хубави неща имаше"?