Отидете към основна версия

3 216 4

Дисплей със защита от любопитни погледи

  • дисплей-
  • защита-
  • ъгъл на виждане
Много от нас са изпадали в ситуация, когато в превозно средство като автобус, влак, самолет и т.н. случайни хора, намиращи се в близост надничат в дисплея на мобилното ви устройство или в този на преносимия компютър. Към момента съществуват специални защитни плаки, които се лепят върху екрана и не позволяват изображенията на екрана да се виждат под ъгъл, но тези приспособления невинаги са функционални.
 
Компанията Microsoft е решила да сложи край на този проблем, разработвайки специална технология, която ще може да се интегрира при изработката на екрани за компютри, мобилни устройства, смартфони и др. и ще притежава т.нар. защита от чужди очи. От компанията вече са патентовали новата технология, а според информация от описанието на патента става ясно, че новият дисплей ще е със специфична интензивност на подсветката.
 
Тя ще позволява информацията на дисплея да се вижда само от онзи, намиращ се пред екрана под съответстващ ъгъл. Подобна технология се използва в портативната конзола Nintendo 3DS, където екранът трябва да се гледа само под определен ъгъл за де се получи 3D ефект. Идеята на Microsoft не е нова, тъй като е известно, че още през 2011 година Apple патентова аналогична технология, но тя все още не е намерила реализация в серийно устройство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини