Отидете към основна версия

14 593 18

Руският мотоциклет на "Нощни вълци" се оказа италиански

  • волк-
  • moto guzzi-
  • california-
  • нощни вълци-
  • александър залдостанов-
  • хирурга-
  • русия-
  • путин

Представеният лично от известния байкър Александър "Хирурга" Залдостанов "отечествен" мотоциклет "Волк" прилича подозрително на Moto Guzzi, коментират руски ентусиасти във Facebook. Широко рекламираният от рокерския клуб "Нощни вълци" мотор всъщност е модифицирана версия на италианския оригинал.



"Волк" беше показан на закрита церемония на 27 юни в московския център на байкърския клуб, придобил световна известност с безрезервната си подкрепа за режима в Москва, личното приятелство между "Хирурга" и президента Владимир Путин и европейския поход по случай победата на СССР над нацистка Германия. Тогава Александър Залдостанов обяви, че мотоциклетът е създаден в сътрудничество с Ирбитския завод, където се произвежда "Урал".



Всъщност "Волк" представлява Moto Guzzi California с преработена рамка и вилка. На приборния панел обаче пише името на прочутата италианска марка, а избраният режим на езда гласи издайнически "Pioggia" (ит. "Дъжд"). В САЩ този мотоциклет струва $15 500.



По повод лъсналата измама паметливи сънародници на "Хирурга" припомнят думите му отпреди време: "Защо велика държава като Русия, която изстрелва ракети в космоса, произвежда най-добрите военни самолети, подводници, кораби и танкове в света, която строи най-сигурните атомни централи, да не може да създаде мотоциклет или автомобил, с който да се гордеем? Ако някой твърди, че Русия е неспособна да създаде нещо прилично, ще напомня, че много от постиженията на западните технологии са базирани на руски разработки и руски специалисти. Така че Западът до голяма степен трябва да бъде благодарен на Русия за това, че живее толкова комфортно - бих казал за наша сметка. Мисля, че дойде времето тази несправедливост да бъде поправена."



Дебютът на "Волк" пред публика е насрочен за 21 август, когато в Севастопол ще се състои байкърско шоу с участието на "Нощни вълци". Залдостанов отказва да съобщи подробности за техническите характеристики на мотоциклета и перспективите за серийно производство. "Хирурга" отбелязва единствено, че предстои комплексна програма от тестове и моторът има "руски дух" и "вълчи нрав". Според официалната информация над дизайна е работил "международен екип от Русия и Италия".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини