Отидете към основна версия

8 811 9

Нова скоростна CVT кутия от Nissan и Jatco

  • nissan-
  • jatco-
  • cvt-
  • трансмисия
Компаниите Nissan и Jatco представиха нова вариаторна трансмисия, индексът на която е CVT7 W/R. Скоростната кутия е предназначена за използване от компактни автомобили с предно предаване и впечатлява с доста модернизации. В скоростната кутия са използвани нови ремъци, различни ролки, както и е подобрена работата на маслената помпа. Благодарение на тези иновации и намалено триенето и нивото на вибрации.
 
Диапазонът на предавателните числа е 8.7, като разработчиците уверяват, че това е максималният показател за подобни безстепенни трансмисии. Новата скоростна кутия води до намаляване на разхода на гориво средно с 3%. Новите настройки на трансмисията правят старта на автомобила по-плавен и същевременно по-бърз, а така също позволяват значително по-динамично шофиране.
 
Серийното производство е стартирало още през август, тази година, а първата такава скоростна кутия ще се монтира на седана Nissan Lannia. Продажбите на Lannia започват в края на месеца в Китай. Моторната гама на седана включва четирицилиндрови агрегати с работен обем 1.6, 1.8 и 2.0 литра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини