Отидете към основна версия

6 067 37

Без безплатно зареждане за Tesla Model 3

  • tesla-
  • supercharger-
  • model 3-
  • model s-
  • model x

Бъдещите собственици на най-евтиния модел на Tesla ще трябва да плащат за изразходвания ток в мрежата зарядни станции Supercharger, съобщава сайтът The Verge. Новината е обявил лично Илон Мъск на ежегодното събрание на акционерите.

"Всеки разбира, че станциите Supercharger струват пари. Взехме логичното решение да не включваме безплатното зареждане в цената на Model 3. Той така или иначе ще бъде достатъчно евтин, а и електричеството излиза далеч по-изгодно от бензина. Безплатното зареждане за този електромобил би било икономически неоправдано", обяснява Мъск.

Преди време ръководството на Tesla твърдеше, че безплатното зареждане в мрежата Supercharger ще бъде включено в базовата цена на Model 3. Екстрата обаче явно ще бъде достъпна само за собствениците на по-скъпите Model S и X.

Мъск оправдава решението си и с друга причина освен финансовата. В момента пред зарядните станции Supercharger на много от основните американски магистрали се образуват огромни опашки. Включването собствениците на Model 3 с неговия прогнозен тираж от 500 000 екземпляра годишно в това море от мераклии за безплатно зареждане би влошило още повече ситуацията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини