Отидете към основна версия

6 250 1

Нов MAN от лека категория

  • man-
  • volkswagen-
  • tge-
  • crafter-
  • хановер 2016

Немският производител Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg се завръща в класа на малките камиони и фургони с модела TGE. Последният MAN от лека категория бе серията G, по-известна като MAN-Volkswagen. Между 1977 и 1993 г. бяха произведени над 72 000 автомобила от модела с кабина от Volkswagen LT, волфсбургски скоростни кутии, заден мост и окачване, но собствени дизелови двигатели, рама, преден мост и спирачки.

Новата лека серия TGE (пълна маса 3.0-5.5 тона) е разработена по същата формула и представлява Volkswagen Crafter с различна емблема. Целта е да се привлекат клиенти, които купуват големите камиони на MAN, но са принудени да търсят други марки за по-малките си товарни автомобили.

Немците обещават да предложат следпродажбено обслужване на безпецедентно равнище. Купувачите ще могат да се възползват от огромен пакет финансови услуги, денонощен сервиз и онлайн платформа, която помага за планирането на ремонт, обслужване и модернизация на автопарка. Водачите на TGE пък ще бъдат обучавани на безопасно и икономично шофиране.

Техниката е позната от Volkswagen Crafter. Ще се предлагат четири дизелови двигателя с мощност от 102 до 177 к.с., две скоростни кутии (механична с 6 предавки и 8-степенен автоматик) и задно или двойно предаване.

Серията TGE ще се оборудва с редица системи за пасивна и активна безопасност - ESP с функция за стабилизация на ремарке и адаптивен круиз контрол, пълен набор от еърбегове, включително специални въздушни възглавници за защита на главата и т.н.

Сред обявените модификации са фургон, комби и бордова версия. Подобно на Crafter новият MAN ще се предлага с няколко варианта на дължината (от 5.98 до 7.39 м) и височината (от 2.34 до 2.8 м) на каросерията. Максималният товарен обем на най-вместителния TGE достига 18 м3.

MAN започва да приема поръчки през есента, а първите автомобили ще бъдат доставени в началото на следващата година. Повече подробности за TGE ще бъдат разкрити на изложението в Хановер в края на септември.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини