Отидете към основна версия

20 361 33

Колко струва трансмисията на Nissan GT-R?

  • nissan-
  • gt-r-
  • годзила-
  • скоростна кутия-
  • трансмисия

Феноменалните динамични характеристики далеч не са единствената причина за прозвището "Убиец на суперколи", под което се подвизава Годзила. Nissan GT-R мачка несравнимо по-скъпи автомобили и дори минава за евтин на фона на елитните си опоненти. Поне до момента, в който не се наложи по-сериозен ремонт...

Един от агрегатите, които са подложени на най-тежки натоварвания в GT-R, е шестстепенната роботизирана трансмисия. Проектирана от BorgWarner и произвеждана от Aichi Machine Industry, тази разположена пред задния мост скоростна кутия изиптва цялата ярост на гигантския въртящ момент на битурбодвигателя.

Ако трансмисията се повреди, собственикът на Годзила има два варианта. Първият е да потърси помощ от специализиран, но не и официален сервиз на Nissan за реконструкцията ѝ. В случай, че държи на фирмено обслужване обаче, ще се наложи да поръча целия възел, тъй като каталогът не предлага отделни резервни части.

Проблемът е, че предавателната на GT-R струва $25 000 (€22 227) плюс още $1 100 (€978) за работата. За подобна сума може да се купи чисто нов Nissan X-Trail.

За щастие пазарът на афтърмаркет и тунинг части предлага богато разнообразие, а самата трансмисия се поддава на ремонт. Продават се както евтини аналози на оригиналните компоненти, така и свръхскъпи и усилени детайли, което обяснява защо единици сред собствениците на сменят цялата скоростна кутия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини