Отидете към основна версия

9 215 14

Samsung Galaxy S8 лъсна предпремиерно

  • samsung-
  • galaxy s8

Samsung Galaxy S8 лъсна предпремиерно

Сайтът VentureBeat публикува снимки и технически подробности за новия флагмански смартфон на Samsung два месеца преди официалната премиера на Galaxy S8. Както и досега моделът ще се предлага в две разновидности, но вместо с диагонал 5.1 и 5.5 инча те ще бъдат 5.8- и 6.2-инчови.

Дисплеите са пораснали на височина, а не пропорционално. Съотношението на страните ще бъде 18.5:9 вместо традиционното 16:9. Екранът заема 83% от лицевата повърхност.

Главната промяна в дизайна е липсата на бутона Home и двете сензорни копчета отстрани. Как точно ще бъдат заместени все още не се знае. Инженерите на Samsung са намерили ново странно място на скенера за пръстови отпечатъци вдясно от камерата.

Galaxy S8 най-вероятно ще стане първият смартфон с чип Snapdragon 835. Обемът на оперативната памет ще остане същият - 4GB, но минимумът на вградената памет се увеличава на 64 GB. Слотът за карти остава.

На пръв поглед акумулаторите изглеждат малки - 3 000 и 3 500 mAh съответно за двете модификации. Захранващият кабел вече ще бъде USB Type-C, но най-важната новина е решението на Samsung да не последва Apple в решението да премахне 3.5-милиметровия аудио жак.

Разделителната способност на основната камера ще се запазва на 12 MP, а предната получава 8-мегапикселов модул. Новост е скенерът за ирис на очите като в Note 7.

С Galaxy S8 ще дебютира новият асистент Bixby. Говори се, че той е по-умен от конкурентите Siri и Google Assistant и ще се пуска с отделен бутон. Ще има възможност за включване към монитор и интерфейс за работа с клавиатура и мишка като Continuum на Microsoft.

Предишните поколения на Galaxy S бяха представяни на изложението MWC в Барселона, но новият флагман ще дебютира на 29 март в Ню Йорк. Апаратът ще бъде по-скъп от предшественика. Продажбите започват на 21 април на цени $799 и $899 съответно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини