Last news in Fakti

28 Януари, 2017 16:57 9 213 14

Samsung Galaxy S8 лъсна предпремиерно

  • samsung-
  • galaxy s8
Samsung Galaxy S8 лъсна предпремиерно - 1

Samsung Galaxy S8 лъсна предпремиерно

Сайтът VentureBeat публикува снимки и технически подробности за новия флагмански смартфон на Samsung два месеца преди официалната премиера на Galaxy S8. Както и досега моделът ще се предлага в две разновидности, но вместо с диагонал 5.1 и 5.5 инча те ще бъдат 5.8- и 6.2-инчови.

Дисплеите са пораснали на височина, а не пропорционално. Съотношението на страните ще бъде 18.5:9 вместо традиционното 16:9. Екранът заема 83% от лицевата повърхност.

Главната промяна в дизайна е липсата на бутона Home и двете сензорни копчета отстрани. Как точно ще бъдат заместени все още не се знае. Инженерите на Samsung са намерили ново странно място на скенера за пръстови отпечатъци вдясно от камерата.

Galaxy S8 най-вероятно ще стане първият смартфон с чип Snapdragon 835. Обемът на оперативната памет ще остане същият - 4GB, но минимумът на вградената памет се увеличава на 64 GB. Слотът за карти остава.

Samsung Galaxy S8 лъсна предпремиерно

На пръв поглед акумулаторите изглеждат малки - 3 000 и 3 500 mAh съответно за двете модификации. Захранващият кабел вече ще бъде USB Type-C, но най-важната новина е решението на Samsung да не последва Apple в решението да премахне 3.5-милиметровия аудио жак.

Разделителната способност на основната камера ще се запазва на 12 MP, а предната получава 8-мегапикселов модул. Новост е скенерът за ирис на очите като в Note 7.

С Galaxy S8 ще дебютира новият асистент Bixby. Говори се, че той е по-умен от конкурентите Siri и Google Assistant и ще се пуска с отделен бутон. Ще има възможност за включване към монитор и интерфейс за работа с клавиатура и мишка като Continuum на Microsoft.

Предишните поколения на Galaxy S бяха представяни на изложението MWC в Барселона, но новият флагман ще дебютира на 29 март в Ню Йорк. Апаратът ще бъде по-скъп от предшественика. Продажбите започват на 21 април на цени $799 и $899 съответно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    11 0 Отговор
    Тук ще почват от почти 2 бона естествено.

    Коментиран от #2

  • 2 Лъчо

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    Интересно е дали батерията е в ред, понеже последните някои ситуации батериите се бяха самовзривили буквално... Дали собственниците са ги затопляли удряли, заливали не зная, но е страшничко както работиш да ти гръмне батерията и аут 2 бона...

    Коментиран от #6

  • 3 Лъчо

    5 3 Отговор
    Пръстовите отпечатъци по мрежата свободно? Е, то и москов твърди, че събираните в база данни на болниците няма да се използуват злонамерено? Аз изобщо не вярвам. там, където някой може по личен мотив или хакер да влезе и ти вземе данните нямаш никаква гаранция, че няма да те прецакат... По-интересното ще стане след време. Когато и в банките въведат ирисов отпемчатък, пръстов отпечатък, електронен подпис. Рай за всеки хакер...снема ти копия от данните и си пазарува както му е кеф понеже и паролите ще му изпратят някои програмки... четит 21 век - века на клонингите... Идва ерата на роботите, е те ще доунищожат човека, понеже човека ги създава и им дава свобода. А машина и свобода е рисков фактор. То човеците често на свобода вършат адско злио, та машина без сърдце и чувства ли?
  • 4 Гост

    5 0 Отговор
    Само в БГ телефона ще струва 2 бона и ако го изпусшнеш и чупиш се сбогуваш с парите....
    Защо?????
  • 5 Shmeker

    3 13 Отговор
    Поредният скъп боклук от самсунг

    Коментиран от #8

  • 6 Shmeker

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Лъчо":

    То за телефона както и да е, може да осакати собственика
  • 7 Добри

    8 2 Отговор
    С предлагането само на извитите си "edge" дисплеи ще загубят част от потребителите си. Красивото не винаги е удобно.
  • 8 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Shmeker":

    На това ли се научи в Унгария - да мразиш съзидателността? Да хейтваш по всичко, което мозъчето ти не може да проумее, че са били нужни хиляди часове на инженерите да го създадат, наистина е признак на пълна профанщина!!!
  • 9 Скрунджо

    5 4 Отговор
    Много е як. Давам 100 и педесе лева.
  • 10 Сссссссс7

    6 5 Отговор
    За съжаление Самсунг тръгват стремглаво на долу. Първо излагацията със S6 и премахването на sdcard. След това избухването на батерията на нода. Сега цената на телефона и превръщайки го във фаблет. Не може всичките ти модели от S серията да се различават толкова много. Аз като човек преминал през всичките модели на S серията, смея да кажа, че 7мицата ще е последният ми телефон на Самунг.
  • 11 SHAGRATH

    4 1 Отговор
    Трябва малкия да е с 6гб рам,а големия с 8гб.
  • 12 Remzi

    1 4 Отговор
    Много як телефон за мен е най якия телефон е самсунг имам s7 edge и съм много доволна от него
  • 13 Българин

    3 0 Отговор
    Аз лично не виждам нещо много голяма промяна от предния модел с което да оправдае високата си цена естествено не мога да изкажа мнение тъй като не съм притежател на модела но в последствие ще се разберат плюсовете и минусите на модела конкуренцията е голяма и всеки бърза да си предлага стоката без тестове за безопасност вероятно и тук при този модел са възможни дефекти и уязвимости в операционната система а колкото до негативните възгледи на всички като цена и дизайн научете се да уважавате труда на хората когато вие създадете нещо и всеки те хейтва няма да ви допадне има чувството че ние в Бг гледаме само отрицателно и негативно на всичко по добре се радвай на чуждото щастие отколкото на чуждото нещастие.
  • 14 Анифе

    1 0 Отговор
    Цена колко