Отидете към основна версия

1 839 0

Филтър за спам помага срещу СПИН

  • спин-
  • хив-
  • спам-
  • microsoft-
  • софтуер
Електронна микрография на ХИВ-1 (в зелено) върху левкоцит

Изследователското подразделение на Microsoft Research (MSR) съобщи, че ще сътрудничи на Масачузетският технологичен институт (MIT), Харвард и Масачузетската многопрофилна болница за намирането на ваксина срещу ХИВ. Софтуерният гигант смята да използва ноу-хауто си в областта на защита срещу нежелани съобщения в електронната поща.

Странната на пръв поглед инициатива си има обяснение. Оказва се, че с времето смъртоносният вирус мутира по същия начин, по който спамърите променят тактиката си, за да пробият филтрите на електронните пощенски кутии. ХИВ постоянно се променя, за да заобиколи имунната система на човека.

От Microsoft Research ще предоставят разработките си за филтриране на съобщенията в Hotmail и Outlook за изготвяне на прогнози за бъдещите мутации на вируса. Програмистите на MSR вече са готови с приложението PhyloD, което обработва огромно количество данни.

Представители на Microsoft твърдят, че само за един уикенд новата програма вече успяла да анализира информация, чиято обработка иначе отнема повече от година. Учените се надяват с помощта на PhyloD да открият уязвими места във вируса и да го атакуват в тях.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини