Отидете към основна версия

28 010 83

Opel минава на френски мотори

  • opel-
  • psa-
  • peugeot-
  • citroen

PSA Peugeot Citroen ще преустанови разработката и производството на двигатели за автомобилите на новата си придобивка Opel, обяви шефът на развойния отдел на френския концерн Жил Льо Борн пред Automotive News.

Процесът по замяната на немските мотори с френски започва "съвсем скоро" и ще приключи няколко години. Според Льо Борн в PSA все още не са взели окончателно решение дали да използват съществуващите разработки на Opel.

Преходът към френски двигатели и платформи на PSA се налага заради стремежа на французите да се освободят възможно най-бързо от задължението да плащат за използването на технологии, патентовани от бившия собственик на Opel General Motors.

Automotive News коментира, че промяната със сигурност ще наложи сериозни съкращения в инженерния персонал на немската марка. През октомври миналата година Opel откри нов център за разработка и изпитания на двигатели и трансмисии на стойност €210 млн.

Сделката по придобиването на Opel от PSA доведе до масови оставки във висшия мениджърски състав на германската компания. Постовете си напуснаха главният маркетолог Тина Мюлер и изпълнителният директор Карл-Томас Нойман.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини