Отидете към основна версия

5 219 7

Най-евтината Nokia

  • nokia-
  • nokia 2

Финландската компания HMD Global, която купи марката Nokia, продължава да разширява гамата от предлагани смартфони с операционна система Android. След моделите 3, 5, 6, 7 и 8 се присъедини и най-достъпният 2, която ще струва около €120.

Като най-голяма преимущество на "двойката" от Nokia изтъкват продължителността на работа с едно зареждане. Акумулаторът с капацитет 4 100 mAh позволява използването на смартфона в продължение на две денонощия.

Дизайнът на новата Nokia не се различава от този на останалите модели в гамата. Корпусът е монтиран върху алуминиева рама, а задният капак е от поликарбонат. Апаратът не се бои от влага и прах, защото има защита по стандарта IP52.

Екранът на "двойката" е с диагонал 5 инча, разделителна способност HD и защитно стъкло Gorilla Glass 3. За производителността се грижи процесор Snapdragon 212 с четири ядра и тактова честота 1.3 GHz.

Основната камера е 8 MP с автоматичен фокус, а предната - 5 MP. Апаратът има 1 GB оперативна и 8 GB вградена памет, а операционната система е Android 7 Nougat.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини