Отидете към основна версия

6 136 32

Tesla успокоява топката

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • chill mode-
  • ludicrous mode

Собствениците на Tesla Model S и Model X вече ще могат да карат електромобилите си в нов "разпускащ" режим (Chill Mode). Американската компания надгради управляващия софтуер на колите си с автоматични настройки за спокойно шофиране, които са противоположни на суперспортния Ludicrous Mode, съобщава AutoExpress.

При активирането на Chill Mode динамичните характеристики се влошават за сметка на по-ефективното изразходване на енергията в акумулаторите. На практика в такъв режим се случва точно обратното на това, което предизвиква изборът на Ludicrous Mode.

Заедно с въвеждането на новия режим Tesla спази обещанието си да предприеме мерки по повод оплакванията, че при влизане и излизане от електромобила воланът пречи. През август потребител предложи на Илон Мъск в Twitter кормилото да се прибира автоматично.

Новата функция се казва Easy Entry. При активирането ѝ воланът се отмества напред и нагоре, а шофьорската седалка се дърпа назад, за да осигури максимално комфортен достъп на водача. При включване на електромобила те се връщат в изходно положение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини